Franciza de filme horror Saw depăşeşte pragul de un miliard de dolari, după al nouălea titlu

  • Franciza de filme de groază Saw a lansat cel de-al nouălea titlu din serie.
  • Lansarea a adus câştigurile francizei la peste 1 miliard de dolari din vânzarea de bilete.
167 afișări
Imaginea articolului Franciza de filme horror Saw depăşeşte pragul de un miliard de dolari, după al nouălea titlu

Franciza de filme horror Saw depăşeşte pragul de un miliard de dolari, după al nouălea titlu

„Spiral” a realizat încasări de 4,5 milioane de dolari în SUA şi 2,67 milioane de dolari în străinătate în weekend.

Cel mai nou film din serie îi ar în rolurile principale pe Chris Rock şi pe Samuel L Jackson.

Saw a debutat în 2004, creată de James Wan şi Leigh Whannell, care apar ca producători executivi şi la Spiral. Seria a fost numită în 2010 drept cea mai de succes serie de filme de groază din istoria filmului de către Guinness World Records.

Filmul original a câştigat 103 milioane de dolari la nivel mondial, cu un buget de 1,2 milioane de dolari.

De atunci, fiecare film, cu excepţia Saw VI din 2009, a trecut de bariera de 100 de milioane de dolari la nivel global, menţinând în acelaşi timp bugetele de producţie sub 20 de milioane de dolari. Saw III are cele mai mari încasări, cu 164 milioane de dolari la nivel mondial.

Spiral a câştigat până acum 15,8 milioane de dolari în SUA şi 6,7 milioane de dolari la nivel internaţional de la lansarea sa din 14 mai.

"Popularitatea lui Saw este interesantă", a declarat pentru BBC News Robert McLaughlin, expert în distribuţie de filme la Birmingham City University. „S-ar putea ca fanii filmului să dorească modelul francizei de groază din perioada de glorie a anilor 1980 şi 1990, când te-ai putea aştepta la revenirea lui Freddy anual”.

Spiral, regizat de veteranul seriei Darren Lynn Bousman, a divizat criticii. Produs în parteneriat cu Rock, care a sugerat proiectul şefilor Lionsgate, filmul îşi propune să reformuleze seria pe fundalul corupţiei din poliţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici