"Fuck you Eu.ro.pa! " în regia Alexandrei Badea are premiera la Caen

Spectacolul "Fuck you Eu.ro.pa!", de Nicoleta Esinescu, în regia Alexandrei Badea, va avea premiera, vineri, la Caen (Franţa), în cadrul ediţiei 2008 a Festivalului Printemps Balkanique, al cărui invitat de onoare este România.

133 afișări
Imaginea articolului "Fuck you Eu.ro.pa! " în regia Alexandrei Badea are premiera la Caen

Alexandra Badea (Imagine: www.tnb.ro)

"Fuck you Eu.ro.pa!" de Nicoleta Esinencu, în traducerea Mirelei Patureau, va fi pusă în scenă de Alexandra Badea, care va semna şi scenografia spectacolului.

O tânără fată. Un exil. O căutare. Naraţiunea împrumută căile unei gândiri brutale, libere şi discontinue. Este monologul intim al unei femei din Est, adresat tatălui său mort. Raportul său subiectiv cu timpul şi spaţiul reînvie o tensiune dintr-o realitate tangibilă, între amprentele unei dictaturi comuniste şi visul de a se detaşa pentru a se restabili în Vest. Dar această tensiune este şi o manieră de a simţi că există, având impresia controlului. Şi, de asemenea, de cucerire a liberăţii sale.

Cu Mădălina Constantin în rolul principal, spectacolul este o coproducţie Cie Europ'artes şi Balkans Transit.

Scenografă şi regizoare română, în vârstă de 28 de ani şi cu studii la Universitatea de Artă Teatrală "I.L. Caragiale" din Bucureşti, Alexandra Badea a creat un limbaj scenic poetic şi politic singular, dincolo de limitele convenţionale şi de capcanele unui teatru militant.

În 2003, Alexandra Badea a primit pentru spectacolul "Lebensraum – Spaţiul vital" de Israel Horovitz premiul pentru cel mai bun spectacol, la Festivalul de la Piatra Neamţ, şi premiul pentru exprimarea unei idei contemporane, la Festivalul tinerilor regizori de la Buzău. După 2005, a fost artist asociat la la Cie Europ'artes France, cu care a colaborat în 2007, la Paris, pentru "Espaces d'une nuit blanche".

La iniţiativa Comisiei Internaţionale a Teatrului Francofon, ea a participat în iulie 2007, la Avignon. În februarie 2008, ea a regizat "69" de I. Bauersima, la Teatrul Naţional din Timişoara. Între 18 şi 19 aprilie, ea a pus în scenă piesa "Complexul România" de Mihaela Michailov - câştigătoare a premiului UNITER pentru cea mai bună piesă a anului în 2006.

Festivalul "Insolite Roumanie" a debutat pe 26 aprilie, în Franţa, în cadrul celei de-a V-a ediţii a Primăverii Balcanice/ Printemps Balkanique, urmând să prezinte un număr record de artişti români, până pe 11 iunie. Programul acestei manifestări se desfăşoară în peste 40 de localităţi din regiunea Normandia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici