Gala César, urmărită de 2,3 milioane de persoane, în scădere faţă de ediţia din 2013 a evenimentului

Cea de-a 39-a gală a premiilor César, care s-a desfăşurat vineri seară, la Théâtre du Châtelet din Paris, şi a fost transmisă în direct de televiziunea franceză Canal+, a atras 2,3 milioane de telespectatori, numărul acestora fiind în scădere faţă de ediţia din 2013 a evenimentului.

55 afișări
Imaginea articolului Gala César, urmărită de 2,3 milioane de persoane, în scădere faţă de ediţia din 2013 a evenimentului

Gala César, urmărită de 2,3 milioane de persoane, în scădere faţă de ediţia din 2013 a evenimentului (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Potrivit lexpress.fr, gala César 2014 - echivalentul francez al Oscarurilor, eveniment care onorează cele mai bune filme şi cei mai buni actori ai anului - a fost urmărită de 2,3 milioane de telespectatori, cu aproximativ 300.000 de telespectatori mai puţin decât evenimentul din 2013.

În 2012, gala César a fost urmărită de un număr record de 3,9 milioane de telespectatori, potrivit cifrelor furnizate de compania Médiamétrie.

Ceremonia de decernare a premiilor César din acest an s-a situat doar pe locul al patrulea în rândul celor mai vizionate programe vineri seara la televiziunile franceze. Telespectatorii au preferat să se uite la programul "Le grand concours des animateurs", difuzat de TF1 (5,5 milioane de telespectatori), la seria "Elementary", de la M6 (3,5 milioane de telespectatori) şi la serialul istoric "Boulevard du Palais", transmis de France 2 (3,4 milioane).

Pe de altă parte, gala César 2014 a fost foarte mediatizată pe reţelele de socializare, fiind întregistrate 81.000 de comentarii legate de eveniment pe platforma Twitter, potrivit Canal+.

Filmul "Les garçons et Guillaume, à table!", regizat de Guillaume Gallienne, a fost marele câştigător la gala César 2014, obţinând cinci trofee, inclusiv distincţia pentru cel mai bun film, potrivit site-ului oficial al evenimentului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici