Gala Ceaikovski, pe 3 martie la Sala Radio

Gala Ceaikovski, sub bagheta lui Cristian Mandeal, alături de Orchestra Naţională de Tineret a României, va avea loc pe 3 martie, la Sala Radio, informează un comunicat.

175 afișări
Imaginea articolului Gala Ceaikovski, pe 3 martie la Sala Radio

Gala Ceaikovski, pe 3 martie la Sala Radio

Gala Ceaikovski va prilejui întâlnirea cu lucrări dintre cele mai cunoscute şi mai frumoase ale marelui compozitor rus.

Seara se va deschide cu uvertura-fantezie „Romeo şi Julieta”. Vor urma apoi aria lui Lenski din opera „Evgheni Oneghin” într-o inedită transcripţie pentru violoncel şi Uvertura „1812” compusă în amintirea luptelor din Rusia la invazia lui Napoleon. Programul va cuprinde şi „Pezzo Capriccioso pentru violoncel şi orchestra” şi „Capriciul italian”, cea de-a doua partitură fiind inspirată de o călătorie întreprinsă de Ceaikovski la Roma.

Concertul va aduce în faţa publicului doi artişti apreciaţi în ţară şi peste hotare, legaţi de o deosebită legătură tată-fiu: Marin şi Ştefan Cazacu. Cel dintâi este unul dintre cei mai mari muzicieni români, concertând de-a lungul carierei alături de prestigioşi dirijori şi solişti din întreaga lume, iar cel de-al doilea este laureat a numeroase premii naţionale şi internaţionale, câştigător al Marelui Premiu „Eurovision - Youngs Musicians”– România, în prezent student al Universităţii de Muzică Bucureşti, clasa Răzvan Suma.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro şi la Casa de bilete a Sălii Radio.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici