GALERIE FOTO | Actriţa franceză Mireille Darc a murit

Actriţa-cult a anilor ʼ70 şi regizoarea franceză Mireille Darc a încetat din viaţă la vârsta de 79 de ani.

10275 afișări
Imaginea articolului GALERIE FOTO | Actriţa franceză Mireille Darc a murit

GALERIE FOTO | Actriţa franceză Mireille Darc a încetat din viaţă

Născută la 15 mai 1938, ca Mireille Aigroz, actriţa şi-a ales pseudonimul Darc cu referire la Jeanne d'Arc.

Biografia sa personală, dar şi artistică s-a intersectat consistent cu cea a unui alt monstru sacru al cinematografiei franceze – Alain Delon.

În filmul "Marele Blond cu un pantof negru" (regia Yves Robert, 1972) în care a jucat alături de Pierre Richard, Mireille Darc a scris istorie în rolul Christine, purtând o rochie neagră strânsă pe gât, în faţă, decupată însă până la jumătatea feselor, în spate. Rochia a fost creată de Guy Laroche, după o idee a actriţei şi este în prezent expusă la Luvru.

Despre Mireille Darc, Alain Delon a declarat, în octombrie 2015: "A fost, probabil, cea mai mare dragoste a vieţii mele. Femeia vieţii mele."

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici