Video Geoană: Cei care câştigă din drepturile de autor trebuie protejaţi

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, marţi, după o întâlnire informală cu membrii CRP, că, în opinia sa, cei care îşi câştigă existenţa în baza drepturilor de autor trebuie să fie protejaţi.

30 afișări

"Cu privire la drepturile de autor şi eu împărtăşesc opinia că este firesc ca cei care îşi câştigă existenţa pe baza acestui instrument legal (drepturile de autor, n.r.) trebuie să fie protejaţi", a arătat Geoană, într-o declaraţie de presă acordată jurnaliştilor după întâlnirea cu membrii CRP.

El a arătat că este obligaţia statului să evite şi să pedepsească excesele, precizând însă că acolo unde există elemente fundamentale de retribuire în baza unui tip de profesiune, cum este cazul ziariştilor sau al actorilor, trebuie să existe prudenţă şi să se încerce să se protejeze aceaste categorii, nu să li se creeze dificultăţi suplimentare, într-o perioadă dificilă.

Preşedintele Senatului a precizat, totodată, că va încerca să aducă acest subiect în discuţie şi în interiorul coaliţiei de guvernare.

Întrebat dacă va milita, în consecinţă, pentru modificarea legii în sensul evitării exceselor, Geoană a precizat: "Cred că trebuie să încercăm să evităm pedepsirea nejustificată a celor care câştigă cinstit pe baza acestui tip de contract de muncă".

"Cred că va trebui să întărim mai degrabă zona de control şi de evaziune fiscală. Sunt situaţii în care anumite categorii de personal sunt încadrate şi plătite ca şi cum ar fi ziarişti şi nu sunt, ca şi cum ar fi actori şi nu sunt", a adăugat Geoană, precizând că ar fi nefiresc ca ziariştii din România, care îşi câştigă în mod onest existenţa prin acest mod de remunerare, respectiv drepturile de autor, să fie pedepsiţi.

Preşedintele CRP, Indira Crasnea, a declarat marţi, după întâlnirea informală cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană, că speră că acesta va fi, pe viitor, partenerul reprezentanţilor mass-media în coaliţie în ceea ce priveşte problema drepturilor de autor în presă.

Citeşte şi:

Preşedinta CRP: Sper ca domnul Geoană să fie, în viitor, partenerul nostru

Hossu: Plata prin drepturile de autor, "o formă de evaziune"

Hossu: Tinerii plătiţi pe contracte de drepturi de autor vor avea o pensie sub pragul de sărăcie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici