Geoană: Industria media din România şi din Europa se află sub şocul crizei

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, marţi, după o întâlnire informală cu membrii CRP, că industria de media din România, ca şi cea din Europa, se află "sub şocul crizei", el precizând că este firesc să se identifice "soluţii europene pentru a sprijini acest segment important".

25 afișări
Imaginea articolului Geoană: Industria media din România şi din Europa se află sub şocul crizei

Preşedintele Senatului Mircea Geoană şi preşedinta CRP Indira Crasnea (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Industria de media din România şi din Europa se află sub şocul crizei. Cred că este firesc ca în această perioadă să găsim soluţii europene pentru a sprijini acest segment important, care înseamnă şi locuri de muncă şi un element de societate foarte important", a precizat Geoană.

El a arătat că întâlnirea cu membrii CRP fost una "alertă", dar şi "plină de substanţă" şi a precizat că discuţia s-a axat, pe lângă teme de specialitate, pe teme de actualitate politică.

"În principal, am sesizat un interes deosebit al membrilor CRP faţă de intenţiile liderilor români în faţa crizei. (Au existat, n.r.) întrebări foarte multe despre buget şi despre echilibrul la proiectul de buget pe care îl vom adopta în următoarele zile", a spus Geoană.

Preşedintele Senatului a mai precizat că a discutat cu membrii CRP despre un pachet de stimulare a economiei şi de răspunsuri la problemele sociale ale crizei.

Geoană a arătat, totodată, că un accent deosebit a fost dat de nevoia pe care opinia publică o resimte ca Parlamentul să îşi regăsească credibilitatea în faţa opiniei publice.

"Am vorbit şi despre anul electoral 2009. Lumea s-a interesat pe bună dreptate off the record despre intenţiile liderilor PSD cu privire la campania prezidenţială", a adăugat Geoană, care a precizat că discuţia cu membrii CRP a atins şi modul în care guvernarea, în special în zona ministereler deţinute de PSD, îşi va face datoria într-o perioadă importantă.

"Menţionez totala deschidere către continuarea acestui dialog. Faptul că şi alţi lideri politici români importanţi vor veni la această întâlnire reconfirmă rolul central pe care CRP îl are în dialogul de societate pe care îl avem", a conchis Geoană.

Preşedintele CRP, Indira Crasnea, a declarat marţi, după întâlnirea informală cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană, că speră că acesta va fi, pe viitor, partenerul reprezentanţilor mass-media în Coaliţie, în ceea ce priveşte problema drepturilor de autor în presă.

Citeşte şi:

Preşedinta CRP: Sper ca domnul Geoană să fie, în viitor, partenerul nostru

Geoană: Cei care câştigă din drepturile de autor trebuie protejaţi

Hossu: Plata prin drepturile de autor, "o formă de evaziune"

Hossu: Tinerii plătiţi pe contracte de drepturi de autor vor avea o pensie sub pragul de sărăci

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici