George Christoforidis se retrage din funcţia de director general al Greek Media Group

Directorul general al companiei Greek Media Group (GMG), care deţine săptămânalul "Prezent", George Christoforidis, şi-a anunţat, vineri, retragerea din funcţie.

10 afișări

În scrisoarea de rămas bun, Christoforidis afirmă că "prietenul şi colegul de încredere Robert Lorentz" va continua "să dea lupta în această minunată lume a media din România" .

"Îi doresc mult succes şi îl asigur de tot sprijinul meu", spune Christoforidis, adăugând că, în ceea ce priveşte proiectele sale de viitor, şi le va dezvălui într-un interviu care urmează să apară pe www.prezentonline.ro

În aceeaşi scrisoare, el anunţă că săptămânalul Prezent nu va mai avea ediţie tipărită începând din data de 7 ianuarie, însă va continua să existe versiunea online a publicaţiei.

"Începând din 7 ianuarie, articolele jurnalistice şi reclamele din Prezent vor exista pe site-ul www.prezentonline.ro", se arată în scrisoarea lui George Christoforidis, care motivează această decizie prin faptul că notorietatea titlului ar fi de 20 de ori mai mare pe online decât în print. Potrivit acestuia, site-ul are, lunar, o medie de peste 80.000 de vizitatori unici.

Săptămânalul Prezent a fost lansat de compania greco-română Greek Media Group, la începutul lunii februarie 2006, mulţi dintre jurnalişti fiind dintre cei care demisionaseră de la Evenimentul Zilei la începutul anului 2005, alături de redactorul-şef Dan Turturică.

Pe final de an, Dan Turturică a părăsit Prezent, iar săptămânalul şi-a schimbat întreaga echipă de ziarişti, în condiţiile în care publicaţia avea un tiraj de 15.000 de exemplare, dintre care jumătate se distribuiau gratuit.

Deşi oficial despărţirea a avut loc în condiţii amiabile, George Christoforidis, directorul general al publicaţiei Prezent, a declarat că, la începutul colaborării sale cu Turturică, au fost stabilite nişte obiective care nu au fost atinse. Dan Turturică s-a îndreptat ulterior către România liberă.

În 20 octombrie 2006, Robert Lorentz a venit în calitate de redactor-şef cu o nouă echipă la Prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici