Gheorghe Dinică are infecţie cu stafilococ auriu, pronosticul rămâne rezervat

Medicii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca au constatat, în urma rezultatelor bacteriologice, că actorul Gheorghe Dinică are infecţie cu stafilococ auriu, pronosticul fiind în continuare rezervat.

723 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Dinică are infecţie cu stafilococ auriu, pronosticul rămâne rezervat

Gheorghe Dinică are infecţie cu stafilococ auriu, pronosticul rămâne rezervat (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Potrivit Spitalului de Urgenţă Floreasca privind evoluţia stării lui Gheorghe Dinică, în urma examenelor de spută, de secreţie traheală şi a celui bacteriologic tegumentar a rezultat "cultură pozitivă cu staphylococcus aureus şi candida".

"Se continuă tratamentul menţionat anterior. Prognosticul se menţine rezervat în continuare", precizează sursa citată.

Doctorii au stabilit un diagnostic în cazul actorului Gheorghe Dinică, el suferind de o bronhopneumonie severă, dar şi de o afecţiune renală, ceea ce impune un pronostic rezervat.

Gheorghe Dinică - unul din cei mai mari actori români - a fost internat în mai multe spitale până a ajuns la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

În primă fază, el a avut o infecţie la plămânul stâng, care s-a extins şi la cel drept, actorul fiind diagnosticat cu bronhopneumonie, care s-a complicat, însă este supus unui tratament complex, infecţia fiind localizată şi la nivelul rinichilor. Actorul se află internat de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, la Secţia terapie intensivă, începând de joi, când a fost adus de la Spitalul Elias.

Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti preciza, sâmbătă, că Gheorghe Dinică, în vârstă de 75 ani, "internat în Clinica de Medicină Internă şi apoi transferat în Clinica ATI, în aceeaşi zi, cu stare generală alterată, a necesitat suport hemodinamic, ventilator şi renal având ca punct de plecare o bronhopneumonie cu proces pneumonic stâng cu sepsis sever şi determinari multiorganice".

Actorului i se administrează un tratament complex care presupune antibioterapie cu spectru larg şi imunostimulare, preciza sursa citată.

Managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca, Mircea Beuran, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că Gheorghe Dinică nu a fost supus niciunei intervenţii chirurgicale.

"Vreau să atrag atenţia asupra unui singur aspect. De când a fost internat şi până astăzi, maestrul nu a suferit nicio intervenţie chirurgicală, toracică, cervicală, abdominală sau de alt abord. Pacientul este stabil, internat la terapie intensivă, ventilat mecanic", a spus Mircea Beuran.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici