Gheorghe Dinică nu a suferit nicio intervenţie chirurgicală

Gheorghe Dinică nu a fost supus niciunei intervenţii chirurgicale, starea lui este stabilă, mai multe date despre evoluţia sănătăţii actorului vor putea fi comunicate zilele următoarele, după primirea rezultatelor tuturor investigaţiilor, a spus, luni, managerul Spitalului Floreasca, Mircea Beuran.

82 afișări
Imaginea articolului Gheorghe Dinică nu a suferit nicio intervenţie chirurgicală

Gheorghe Dinică nu a suferit nicio intervenţie chirurgicală (Imagine: Mediafax Foto/Raul Stef)

"Vreau să atrag atenţia asupra unui singur aspect. De când a fost internat şi până astăzi, maestrul nu a suferit nicio intervenţie chirurgicală, toracică, cervicală, abdominală sau de alt abord. Pacientul este stabil, internat la terapie intensivă, ventilat mecanic", a declarat, pentru MEDIAFAX, managerul Spitalului de Urgenţă Floreasca, profesor doctor Mircea Beuran.

El a precizat că mai multe date despre evoluţia stării de sănătate a actorului s-ar putea afla în următoarele două-trei zile, după ce vor fi primite rezultatele tuturor investigaţiilor făcute.

Doctorii au stabilit un diagnostic în cazul pacientului Gheorghe Dinică, el suferind de o bronhopneumonie severă, dar şi de o afecţiune renală, ceea ce impune un pronostic rezervat.

Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Bucureşti a emis, sâmbătă seara, un comunicat de presă în care informează că Gheorghe Dinică, în vârstă de 75 ani, "internat în Clinica de Medicină Internă şi apoi transferat în Clinica ATI, în aceeaşi zi, cu stare generală alterată, a necesitat suport hemodinamic, ventilator şi renal având ca punct de plecare o bronhopneumonie cu proces pneumonic stâng cu sepsis sever şi determinari multiorganice".

"Starea generală actuală este stabilă. Tratament complex în continuare care presupune suportul anterior menţionat şi antibioterapie cu spectru larg şi imunostimulare. Prognostic rezervat", se arată în comunicat.

Gheorghe Dinică - unul din cei mai mari actori români - a fost internat în mai multe spitale până a ajuns la Spitalul Floreasca din Bucureşti.

În primă fază, el a avut o infecţie la plămânul stâng, care s-a extins şi la cel drept, actorul fiind diagnosticat cu bronhopneumonie, care s-a complicat, însă este supus unui tratament complex, infecţia fiind localizată şi la nivelul rinichilor, potrivit unor surse medicale.

Actorul se află internat de la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală, la Secţia terapie intensivă, începând de joi, când a fost adus de la Spitalul Elias.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici