"Ghiveci cu panseluţe", de Grigorescu, evaluat la 335.000 lei, nu şi-a găsit cumpărător

Lucrarea "Ghiveci cu panseluţe", de Nicolae Grigorescu, estimată la 335.000 de lei şi scoasă la licitaţie duminică, de Monavissa, nu şi-a găsit cumpărător, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii casei de licitaţie.

154 afișări
Imaginea articolului "Ghiveci cu panseluţe", de Grigorescu, evaluat la 335.000 lei, nu şi-a găsit cumpărător

Nicolae Grigorescu - autoportret (Imagine: Wikipedia)

Tabloul "Ghiveci cu panseluţe", de Nicolae Grigorescu, a fost scos la licitaţie duminică, la preţul de 335.000 lei. Realizat în ulei pe pânză, semnat dreapta, jos, tabloul are pe ramă inscripţii de la câteva dintre numeroasele expoziţii la care a participat. Pictura a fost una dintre favoritele artistului, devenind un punct de reper pentru viitorii artişti din perioada interbelică.

La aceeaşi licitaţie au fost puse în vânzare şi lucrările "Beduinii", de Nicolae Tonitza, şi "Pisică adormită", de Alexandru Ciucurencu, estimate la 310.000 de lei şi, respectiv, 36.200 de lei. Nici aceste două lucrări nu şi-au găsit cumpărători.

Licitaţia Monavissa a avut loc la Muzeul de Artă şi Istorie al Municipiului Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici