Globurile de Aur 2021. Chloé Zhao, regizorul producţiei „Nomadland”, a rescris istoria femeilor-regizor premiate

  • Chloé Zhao, regizorul producţiei premiate „Nomadland”, a făcut istorie la Globurile de Aur de anul acesta.
  • Este prima femeie de origine asiatică şi a doua femeie din toate timpurile căreia i-a fost decernat premiul pentru cel mai bun regizor.
  • „Nomadland” a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun lungmetraj dramă, printre filmele nominalizate în aceeaşi categorie fiind titluri precum „The Father” sau „The Trial of the Chicago 7”.
902 afișări
Imaginea articolului Globurile de Aur 2021. Chloé Zhao, regizorul producţiei „Nomadland”, a rescris istoria femeilor-regizor premiate

FOTO: Chloé Zhao, la Globurile de Aur 2021 / Sursa: Profimedia

Duminică seară a avut loc Gala Globurilor de Aur de anul acesta, ediţie care s-a desfăşurat în format virtual din cauza pandemiei de COVID-19. Şi dacă măsurile de siguranţă din contextul epidemic au transformat evenimentul într-unul inedit, surprizele nu se opresc aici. 
 
Istoria cinematografiei e scrisă şi rescrisă an de an, pe măsură ce lumea filmului evoluează şi se transformă în funcţie de viziunea unor noi voci puternice. Iar autoritatea pe care un premiu de anvergura Globurilor de Aur o oferă reprezintă atât o confirmare a talentului, cât şi o răsplată pentru munca depusă.
 
Ediţia cu numărul 78 a Globurilor de Aur vine la rândul său cu premiere. Chloé Zhao este prima femeie de origine asiatică şi a doua femeie din toate timpurile care a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun regizor.
 
Filmul „Nomadland” a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun lungmetraj dramă. „Acest premiu aparţine întregii echipe Nomadland”, a spus Zhao. „Mulţumesc tuturor celor care mi-au oferit posibilitatea să fac ceea ce iubesc”.
 
Chloé Zhao este prima femeie care a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun regizor din 1983, când Barbara Streisand a fost premiată pentru „Yentl”.
 
Anul acesta a marcat şi prima gală a Globurilor de Aur în care pe lista nominalizărilor pentru cel mai bun regizor au figurat trei nume feminine. Zhao a fost nominalizată alături de Emerald Fennell („Promising Young Woman”), Regina King („One Night in Miami”), David Fincher („Mank”) şi Aaron Sorkin („The Trial of the Chicago 7”).
 
În total, opt femei au fost nominalizate la această categorie în întreaga istorie a Globurilor de Aur, scrie CNN. Barbara Streisand, Jane Campion, Sofia Coppola, Ava DuVernay şi Kathryn Bigelow au fost, de asemenea, nominalizate la această categorie.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici