GOOGLE sărbătoreşte 15 ani de existenţă printr-un DOODLE interactiv - VIDEO

GOOGLE sărbătoreşte astăzi, 27 septembrie, 15 ani de existenţă printr-un doodle interactiv, mai precis un joc prin care utilizatorii pot obţine cât mai multe dulciuri virtuale lovind într-o ”piñata” mexicană în formă de stea.

1281 afișări
Imaginea articolului GOOGLE sărbătoreşte 15 ani de existenţă printr-un DOODLE interactiv - VIDEO

GOOGLE sărbătoreşte 15 ani de existenţă printr-un DOODLE interactiv

Denumit iniţial BackRub şi având sediul într-un garajul din Menlo Park, California, Google a fost creat de studenţii la doctorat Larry Page şi Serghei Brin în 1998, ca parte dintr-un proiect de cercetare, scrie independent.co.uk.

De atunci, Google a devenit cel mai vizitat website din lume, iar fondatorii săi, multimiliardari.

Data exactă a zilei de naştere a motorului de căutare constituie de mult timp un subiect de dezbatere, notează în continuare The Independent. Unii analişti consideră că o zi de naştere mai adecvată ar fi 7 septembrie, data la care website-ul ar fi fost integrat, sau 15 septembrie, ziua care marchează înregistrarea domeniului Google.com.

Motivul pentru care Google îşi sărbătoreşte ziua de naştere pe 27 septembrie ar sta la baza unei ”dispute” pe care motorul de căutare ar fi avut-o cu Yahoo în 2005 privind dimensiunea şi rata lor de creştere a traficului.

De asemenea, compania a anunţat, cu această ocazie, că şi-a actualizat algoritmul de căutare pentru a răspunde mai bine cerinţelor utilizatorilor, scrie theguadian.co.uk.

Revizia face parte dintr-o măsură de modernizare numită Hummingbird pe care Google a implementat-o gradual în ultima lună fără a face publice aceste modificări. Schimbările ar putea avea un impact major asupra traficului site-urilor de internet. Hummingbird este cea mai dramatică transformare adusă motorului de căutare în ultimii trei ani, când Google a revizuit modul în care indexează site-urile, potrivit lui Amit Singhal, vicepreşedinte senior al companiei. Acesta estimează că schimbarea va afecta analiza a aproximativ 90 la sută din cerinţele de căutare primite de Google.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici