Google şi-a modificat logoul pentru a-i aduce un omagiu lui Luis Daguerre, "părintele" fotografiei

Google şi-a modificat logoul, vineri, pentru a-i aduce un omagiu lui Louis Daguerre, cunoscut ca "părintele fotografiei" şi de la naşterea căruia se împlinesc 224 de ani.

245 afișări
Imaginea articolului Google şi-a modificat logoul pentru a-i aduce un omagiu lui Luis Daguerre, "părintele" fotografiei

Google şi-a modificat logoul pentru a-i aduce un omagiu lui Luis Daguerre, "părintele" fotografiei

Louis Jacques Mandé Daguerre (18 noiembrie 1787, Cormeilles-en-Parisis, Val-d'Oise - 10 iulie 1851, Bry-sur-Marne, Val-de-Marne, Franţa) este considerat "părintele" fotografiei, prin invenţia sa numită daghereotipie - un procedeu de fotografiere, în prezent abandonat, care fixa imaginile cu ajutorul unei camere obscure pe o placă de cupru argintată, sensibilizată cu vapori de iod şi de brom.

Daguerre a fost artist plastic, iniţial lucrând ca decorator de teatru, apoi pictor de decoruri. A executat decoruri remarcabile pentru Opera şi sala Aladin din Paris.

Însă Daguerre a devenit foarte cunoscut cu ocazia unor spectacole "dioramă", împreună cu Charles Marie Bouton (1822), inventatorul acestui sistem, care consta în prezentarea unor tablouri de mari dimensiuni (22 x 14 metri, în cazul lor), alcătuit din diferite planuri şi care, sub aspectul unui joc de lumini, dădea spectatorului impresia realităţii.

Logoul afişat de Google în onoarea lui Daguerre arată ca o fotografie de familie veche, în sepia.

Google îşi modifică frecvent logoul pentru a omagia personalităţi ale culturii universale sau pentru a marca momente speciale din istoria lumii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici