Google şi-a modificat logoul pentru a-l celebra pe Antonio Vivaldi

Google şi-a modificat logoul de pe pagina sa de start pentru a marca împlinirea a 332 de ani de la naşterea compozitorului italian Antonio Vivaldi, mai multe litere din sintagma Google fiind înlocuite de imagini ale unor viori.

222 afișări
Imaginea articolului Google şi-a modificat logoul pentru a-l celebra pe Antonio Vivaldi

Google şi-a modificat logoul pentru a-l celebra pe Antonio Vivaldi

Antonio Lucio Vivaldi este cel mai important reprezentant al barocului muzical veneţian. Compozitorul s-a născut la Veneţia la 4 martie în 1678.

Fiu al unui violonist legat de basilica San Marco din Veneţia, el însuşi violonist, a primit tonsura monahală la 15 ani şi a fost hirotonisit preot la 25 de ani. Atins de o maladie cronică, despre care se presupunea că ar fi fost astm, a putut să se facă exceptat de la îndatoririle ecleziastice începând din 1703 şi să se consacre compoziţiei şi învăţământului.

Potrivit recensământului efectuat de Peter Ryom (catalog R.V.), în 1977, erau cunoscute 768 de lucrări sau fragmente autentice vivaldiene, cărora li se adăugau 68 de lucrări atribuite. În timpul vieţii sale, Vivaldi a publicat 40 de culegeri de sonate şi concerte, dintre care 13 sunt numerotate ca opusuri, ca de exemplu "L'Estro Armonico" (1712), "La Stravaganza" (1712-1713) sau "Il Pastor Fido" (1737).

Antonio Vivaldi a scris şi un număr de 90 de opere, precum "Ottone in villa" (1713), "Orlando finto pazzo" (1714), "Nerone fatto Cesare" (1715) sau "Montezuma" (1733).

"Anotimpurile" este una dintre cele mai cunoscute lucrări ale sale.


Google îşi schimbă logourile cu ocazia sărbătorilor şi a altor evenimente speciale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici