Google şi-a schimbat logoul pentru a o omagia pe medicul şi pedagogul italian Maria Montessori

Google şi-a schimbat, vineri, logoul pentru a o omagia pe Maria Montessori, un medic şi pedagog italian - de la a cărei naştere se împlinesc 142 de ani - care a pus la punct o metodă specială de educare a copiilor mici, ce îi poartă numele.

834 afișări
Imaginea articolului Google şi-a schimbat logoul pentru a o omagia pe medicul şi pedagogul italian Maria Montessori

Google şi-a schimbat logoul pentru a o omagia pe medicul şi pedagogul italian Maria Montessori

Logoul Google prezintă vineri diverse simboluri populare în metoda de educare Montessori tradiţională: puzzle-uri, obiecte pentru pictat şi alte instrumente cu care se joacă copiii.

Metoda Montessori este foarte importantă pentru dezvoltarea psihologică la vârste foarte mici.

Născută pe 31 august 1870, la Ancona, Maria Montessori a creat această metodă specială de educare a copiilor foarte tineri, înfiinţând ulterior în lume numeroase şcoli care o aplicau - Şcolile Montessori.

Maria Montessori a studiat medicina la Universitatea din Roma. Ea a fost una dintre primele femei care au absolvit facultatea de medicină în Italia şi una din primele femei medic care au auvut succes în carieră, devenind cunoscută în toată lumea.

A început să aplice multe din ideile sale despre educarea micilor copii (cu vârste cuprinse între un an şi cinci ani) într-o perioadă în care s-a ocupat de copii cu deficienţe mintale. Începând din 1907, când a fost numită la conducerea unui grup de creşe şi grădiniţe dintr-o zonă săracă a Romei, ea şi-a perfecţionat metoda de educare care ulterior i-a primit numele şi a devenit celebră în lumea întreagă.

Maria Montessori a călătorit foarte mult, supraveghind sistemul şcolilor Montessori, scriind şi ţinând conferinţe.

Montessori şi-a concentrat atenţia şi metodele educaţionale şi asupra copiilor retardaţi mintal din naştere.

Printre principiile care îi guvernează metoda se numără crearea de grupuri educaţionale care acoperă vârste pe trei ani (3-5 ani, 6-9 ani etc.), autoeducarea şi aplicarea celor învăţate direct, încurajarea copiilor în a lua decizii proprii pe care să le respecte.

Montessori a murit pe 6 mai 1952, la vârsta de 81 de ani, din cauza unei hemoragii cerebrale, în Olanda.

Google îşi schimbă frecvent logoul pentru a marca evenimente importante şi a omagia personalităţi din diverse domenii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici