Google+ va fi închisă în aprilie 2019, cu patru luni mai devreme, în urma unor noi probleme tehnice

Google a anunţat că va închide reţeaua de socializare online Google+ în aprilie 2019, cu patru luni mai devreme decât a plănuit iniţial, după ce a descoperit noi probleme tehnice legate de dezvăluirea datelor utilizatorilor săi, potrivit theverge.com.

166 afișări
Imaginea articolului Google+ va fi închisă în aprilie 2019, cu patru luni mai devreme, în urma unor noi probleme tehnice

Google+ va fi închisă în aprilie 2019, cu patru luni mai devreme, în urma unor noi probleme tehnice

De asemenea, accesul API va fi închis în următoarele 90 de zile.

Potrivit Google, noua vulnerabilitate tehnică a vizat 52,5 milioane de utilizatori, datele acestora privind numele, adresa de e-mail, ocupaţia şi vârsta fiind accesibile dezvoltatorilor, chiar dacă erau stabilite ca fiind private în setările din cont.

Anunţul despre închiderea reţelei de socializare online a fost făcut iniţial în octombrie, după ce compania Google a făcut public faptul că datele private a sute de mii de utilizatori ai Google+ au fost expuse.

Surse citate la momentul respectiv de cotidianul The Wall Street Journal au declarat că Google, care face parte din trustul Alphabet, nu a dezvăluit problema de teama sancţiunilor autorităţilor de reglementare.

O defecţiune de software a generat un acces potenţial la profilurile utilizatorilor Google+ începând din 2015. Problema a fost remediată de tehnicienii Google în martie 2018.

Google a confirmat în octombrie că, probabil, au fost expuse informaţii private precum nume, data naşterii, adrese de e-mail, gen şi fotografii de profil, însă nu conţinutul conversaţiilor şi nici numere de telefon. Nu există indicii că datele expuse ar fi fost utilizate abuziv, a mai subliniat Google.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici