Google vrea să scoată pe piaţă o tabletă şi ameninţă Apple cu o concurenţă brutală

Google vrea să scoată pe piaţă în următoarele şase luni o tabletă "de cea mai înaltă calitate" şi va concura "brutal" Apple pe piaţa smartphone-urilor, potrivit declaraţiilor preşedintelui executiv al companiei, Eric Schmidt.

1010 afișări
Imaginea articolului Google vrea să scoată pe piaţă o tabletă şi ameninţă Apple cu o concurenţă brutală

Google vrea să scoată pe piaţă o tabletă şi ameninţă Apple cu o concurenţă brutală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Într-un interviu acordat ziarului italian Corriere della Sera, Schmidt observă că "problemele Europei reflectă dificultăţile adaptării la o nouă realitate".

"Cred că politicul din Italia, Europa, şi într-o oarecare măsură şi din SUA, nu a reuşit să se concentreze pe provocările viitorului. Iau în principal decizii tactice, în pofida importanţei chestiunilor: pensii, susţinerea euro. Însă problema reală este cea a competitivităţii globale, una din care nu ne putem retrage. Să zicem că eşti Italia şi produci ceva grozav, însă chinezii încep să o facă mai bine decât tine - atunci nu mai ai alternativă, trebuie să schimbi ceva", a comentat şeful Google.

În privinţa noii tablete, nu este clar dacă Google va organiza o campanie de marketing pe o gamă de produse la care vor participa toţi partenerii hardware ai companiei sau dacă va apărea o tabletă proprie, similară sau chiar încadrată în gama de smartphone-uri Nexus, potrivit Engadget.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici