"Gravity 3D: Misiune în spaţiu" şi "12 ani de sclavie", marii câştigători la premiile Satellite 2014 - VIDEO

Filmele "Gravity 3D: Misiune în spaţiu", de Alfonso Cuaron, şi "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave", de Steve McQueen, au fost marile câştigătoare la ediţia de anul acesta a galei Satellite Awards.

176 afișări
Imaginea articolului "Gravity 3D: Misiune în spaţiu" şi "12 ani de sclavie", marii câştigători la premiile Satellite 2014 - VIDEO

"Gravity 3D: Misiune în spaţiu" şi "12 ani de sclavie", marii câştigători la premiile Satellite 2014 (Captură video)

Satellite Awards sunt decernate anual de International Press Academy (IPA), o asociaţie de jurnalişti specializaţi în domeniul divertismentului, informează contactmusic.com.

Premiile Satellite sunt acordate în 38 de categorii, recompensând excelenţa în cinematografie, televiziune şi jocuri video.

La gala de duminică seară, premiul pentru cel mai bun film a fost decernat peliculei "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave", de Steve McQueen, care a primit la rândul său trofeul Satellite pentru cel mai bun regizor. Lungmetrajul "12 Years a Slave" conducea în topul nominalizărilor de anul acesta, fiind selectat în 10 categorii.

De cealaltă parte, filmul "Gravity 3D: Misiune în spaţiu", de Alfonso Cuaron, nominalizat la opt premii, a primit trofeele pentru cea mai bună coloană sonoră, cele mai bune efecte vizuale şi cel mai bun sunet (montaj şi mixaj).

Matthew McConaughey a primit premiul pentru cel mai bun actor, pentru rolul din drama "Dallas Buyers Club", de Jean-Marc Vallee, iar partenerul său de scenă Jared Leto a primit premiul Satellite pentru cel mai bun rol secundar.

Cate Blanchett a primit titlul de cea mai bună actriţă, pentru interpretarea din "Blue Jasmine", de Woody Allen, iar premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin i-a revenit lui June Squibb, pentru partitura din "Nebraska", de Alexander Payne.

Filmul lui David O. Russell "Ţeapă în stil american/ American Hustle" a primit două premii, pentru cel mai bun scenariu original şi cel mai bun montaj, iar "Marele Gatsby/ The Great Gatsby", de Baz Luhrmann, a primit premiile Satellite pentru cea mai bună regie artistică, cea mai bună scenografie şi cel mai bun cântec (Lana Del Rey - "Young and Beautiful").

În categoriile dedicate televiziunii, "Breaking Bad" şi "Orange Is The New Black" au fost marii câştigători, serialele fiind recompensate cu câte trei premii. Astfel, "Breaking Bad" a fost desemnat cel mai bun serial-dramă, în timp ce Bryan Cranston şi Aaron Paul au câştigat premiul pentru cel mai bun actor în rol principal, respectiv în rol secundar, într-un serial-dramă.

"Orange Is The New Black" a câştigat premiul pentru cel mai bun serial de comedie, Taylor Shilling a obţinut trofeul pentru cel mai bun rol principal feminin, iar colega sa Laura Prepon a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

Cea de-a 18-a gală Satellite Awards a avut loc la Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici