Grigore Cartianu părăseşte Evenimentul Zilei pentru Adevărul

Adevărul Holding a anunţat, luni, numirea lui Grigore Cartianu în funcţia de redactor-şef al cotidianului Adevărul, Laurenţiu Ciocăzanu, actualul redactor-şef, urmând să ocupe funcţia de director editorial al ziarului şi al publicaţiilor ce vor fi lansate în perioada următoare sub marca Adevărul.

127 afișări
Imaginea articolului Grigore Cartianu părăseşte Evenimentul Zilei pentru Adevărul

Grigore Cartianu părăseşte Evenimentul Zilei pentru Adevărul (Imagine: www.evz.ro)

"După multe săptămâni de negocieri, Adevărul Holding a ajuns la o înţelegere contractuală cu Grigore Cartianu pentru preluarea funcţiei de redactor-şef al cotidianului Adevărul", se arată în comunicatul remis MEDIAFAX de Adevărul Holding.

Astfel, Laurenţiu Ciocăzanu, cel care ocupă în prezent această funcţie, va fi numit director editorial al ziarului Adevărul, în timp ce Adrian Halpert păstrează funcţia de director editorial al companiei Adevărul Holding.

Structura de management a celorlalte publicaţii aparţinând trustului rămâne neschimbată, se precizează în comunicat.

"Mă despart de un ziar puternic precum Evenimentul Zilei pentru a mă alătura unuia cu un viitor spectaculos în presa românească. Am încredere în proiectul Adevărul şi în echipa acestui ziar, în care îi vor regăsi pe mulţi dintre foştii mei colegi de la Evenimentul Zilei, unii dintre ei, nume importante în presa românească", a declarat Grigore Cartianu.

"Tot ceea ce vom face acum şi în perioada imediat următoare subliniază hotărârea noastră de a întări echipa în contextul pregătirii unor noi lansări. Acestea vor cântări şi vor dezvolta business-ul Adevărul Holding pe piaţa media din România şi nu numai. Ne urmărim cu paşi siguri obiectivul declarat în octombrie 2006, de a face presă de calitate şi de a transforma publicaţiile din portofoliul trustului nostru în cele mai bune de pe piaţă", a precizat Răzvan Corneţeanu, director general al Adevărul Holding.

Anunţul privind demisia lui Cartianu are loc după ce, în urmă cu două săptămâni, jurnalistul Răzvan Ionescu şi-a anunţat demisia din funcţia de redactor-şef al cotidianului Evenimentul Zilei, invocând diferenţa de viziune între el şi managerii Ringier în ceea ce priveşte "perspectivele şi soluţiile vizate" pentru ziar.

În declaraţia remisă presei, Răzvan Ionescu spunea: "Astăzi, 6 martie 2008, am anunţat decizia de a demisiona din funcţia de redactor şef la Evenimentul Zilei".

"Plec de la Evenimentul Zilei pentru că ziarul a rămas cu câţiva ani în urmă la nivelul comportamentului comercial. Cele mai multe dintre planurile de distribuţie, marketing şi vânzări pentru acest ziar, întocmite începând din primăvara anului 2005, au rămas pe hârtie", se mai arăta în declaraţie.

De asemenea, Răzvan Ionescu preciza atunci că renunţă la această "provocare profesională unică" din cauză că perspectivele şi soluţiile vizate pentru Evenimentul Zilei sunt văzute diferit de el, pe de o parte, şi de managerii Ringier, pe de alta.

"Mai este de lucru foarte mult şi pe conţinut la EVZ, dar în anul 2008, pe piaţa ziarelor quality, este nevoie de mult suport de publishing pentru a creşte. Şi mai ales, este nevoie de o echipă puternică şi care să aibă o viziune comună", se mai arăta în declaraţia lui Ionescu.

"Avantajele competiţionale ale Ringier în România nu s-a schimbat pentru EVZ: independenţa editorială absolută, separare totală între publicitate şi conţinutul editorial, focus pe tiraj, audienţă şi rezultate financiare. Dar am realizat că nu e suficient", mai spunea el.

În încheiere, Ionescu sublinia faptul că decizia îi aparţine în totalitate, aceasta neavând legătură cu "anul electoral, cu PSD-ul, cu Traian Băsescu sau orice alt interes politic sau de business".

Grigore Cartianu şi-a început activitatea jurnalistică la Expres Magazin, în 1992. A fost, apoi, şef Departament Sport la Evenimentul Zilei, reporter special la Sportul românesc, şef Departament Reporteri Speciali la ProSport, redactor-şef adjunct şi redactor-şef la Jurnalul Naţional şi, în 2004, a revenit la Evenimentul Zilei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici