Grupul de media american Time Inc. va concedia aproximativ 500 de angajaţi

Grupul de media american Time Inc., care deţine revistele Time, Sports Illustrated şi People, va concedia aproximativ 500 de angajaţi, încercând prin acest proces de disponibilizare să facă economii de circa 100 de milioane de dolari.

98 afișări
Imaginea articolului Grupul de media american Time Inc. va concedia aproximativ 500 de angajaţi

Grupul de media american Time Inc. va concedia aproximativ 500 de angajaţi (Imagine: www.timeinc.com)

Time Inc., cea mai mare companie din lume care editează reviste, a început miercuri un program de disponibilizări pe scară largă, potrivit Huffington Post, care citează The Wall Street Journal.

Potrivit surselor citate, în jur de 500 din cei 8.000 de angajaţi ai grupului Time Inc. vor fi concediaţi. Aceasta înseamnă o reducere cu aproximativ 6% a personalului companiei.

Prin această strategie de reducere a personalului său, Time Inc. încearcă să facă economii de circa 100 de milioane de dolari, în condiţiile în care veniturile din publicitate şi abonamente ale companiei au scăzut. Noul CEO al Time Inc., Laura Lang, este cea însărcinGrupul de media american Time Inc. va concedia aproximativ 500 de angajaţiată cu redresarea companiei.

"În condiţiile în care industria media este supusă unor schimbări semnificative şi permanente, trebuie să continuăm procesul de transformare a companiei noastre într-un mai flexibilă, abilă şi dezvoltată pe mai multe platforme", a declarat Laura Lang.

Pe de altă parte, nu doar Time Inc. se află în situaţia de a se lupta cu scăderea veniturilor. Revista Newsweek a fost la rândul său nevoită să renunţe la apariţia pe print, în timp ce publicaţiile de la nivel mondial, inclusiv The New York Times, şi-au redus personalul.

Grupul media Time Inc. face parte din compania Time Warner. Time Inc. publică în prezent circa 130 de publicaţii, dintre care cea mai importantă este revista Time. Printre celelalte publicaţii ale grupului se numără Sports Illustrated şi People.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici