Horaţiu Mălăele joacă pentru prima dată în "Revizorul" pe scena Teatrului de Comedie

Horaţiu Mălăele, regizorul spectacolului "Revizorul" după N.V. Gogol, va interpreta, alternativ cu Ştefan Bănică Jr., rolul principal în acest spectacol, sâmbătă şi duminică, pe scena Teatrului de Comedie.

1037 afișări
Imaginea articolului Horaţiu Mălăele joacă pentru prima dată în "Revizorul" pe scena Teatrului de Comedie

Horaţiu Mălăele joacă pentru prima dată în "Revizorul" pe scena Teatrului de Comedie (Imagine: Mediafax Foto)

Mălăele se implică astfel pentru prima dată în calitate de actor într-un spectacol al Teatrului de Comedie, după ce a semnat regia unor spectacole precum "Poiana boilor", după A.P. Cehov şi "Nepotu'" de Adrian Lustig.

În reprezentaţiile - premieră ale spectacolului "Revizorul" din zilele de 10 şi 11 mai, Horaţiu Mălăele va fi susţinut  pe scenă de către George Mihăiţă, Virginia Mirea, Delia Seceleanu, Valentin Teodosiu, Ion Chelaru, Gheorghe Dănilă, Florin Dobrovici, Eugen Racoţi, Petre Dinuliu, Dragoş Huluba, Bogdan Cotleţ, Ana Maria Lazăr, Bogdan Ghiţulescu, Alexandru Conovaru.

Mălăele a mai jucat în "Revizorul" în aprilie, la Madrid, în cadrul Săptămânii Teatrului Românesc.

"Revizorul" are la bază o temă actuală, corupţia, prezentată cu ironie şi umor, spre deliciul spectatorilor. Spectacolul este unul fără decoruri sofisticate, remarcându-se prin scenografia semnată de Lia Manţoc, în acord cu muzica - Dorina Crişan Rusu.

Primarul oraşului, interpretat de George Mihăiţă, intră în panică în momentul în care se anunţă că de la Petersburg va fi trimis un revizor în oraş, ajungând să confunde un pungaş (jucat de Ştefan Bănică Jr.) cu adevăratul funcţionar.

Personajele se ironizează unele pe altele, primarul fiind caracterizat de falsul revizor ca un om care "numai paie nu mănâncă de tâmpit". Pe de altă parte, revizorul este văzut ca "un om care poate tot, tot, tot", funcţionarul ţinând-o numai în petreceri, primind spagă şi curtând-o atât pe soţia, cât şi pe fata primarului.

În spectacol apar şi alte personaje reprezentative pentru orice comunitate - judecătorul, caracterizat ca fiind "tot ce poate fi mai hidos pe lume", directorul spitalului - "un adevărat porc cu tichie", inspectorul şcolar, care "pute de trăzneşte" şi dirigintele poştei - "un beţiv şi un pungaş".

"Revizorul" a fost primul spectacol românesc care a participat la unul dintre cele mai mari festivaluri de artă din lume, Edinburgh Fringe Festival, anul trecut, în august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici