HOWARD CARTER, cel mai cunoscut egiptolog, omagiat de Google

Google şi-a modificat logoul, miercuri, pentru a celebra 138 de ani de la naşterea arheologului britanic Howard Carter, egiptologul care a descoperit mormântul faraonului Tutankhamon, în 1922.

673 afișări
Imaginea articolului HOWARD CARTER, cel mai cunoscut egiptolog, omagiat de Google

HOWARD CARTER, cel mai cunoscut egiptolog, omagiat de Google

Howard Carter este prezentat pe logoul Google privind mormântul lui Tutankamon. În locul literelor care formează cuvântul Google, apar mai multe obiecte din Egiptul antic, descoperite de arheolog.

Howard Carter, născut la Kensington în apropiere de Londra, pe 9 mai 1874, şi decedat la Londra, pe 2 martie 1939, a fost un renumit arheolog şi egiptolog britanic. Fiu al unui pictor, de la care a moştenit talentul la desen, Howard Carter a început la vârsta de 17 ani să copieze în acuarelă frescele din mormintele din Beni Hassan, situl arheologic devenit celebru după descoperirea mormântului faraonului Khnumhotep al II-lea, din cea de-a XII-a Dinastie.

Carter a devenit celebru după ce a descoperit mormântul faraonului Ramses al IV-lea, pe 1 noiembrie 1922, şi mai ales mormântul faraonului Tutankhamon, pe 29 noiembrie 1922, în celebra Vale a Regilor. Cu ocazia deschiderii mormântului lui Tutankhamon, jurnaliştii aflaţi la faţa locului au contribuit ulterior la apariţia legendei despre "blestemul faraonului", potrivit căruia anumiţi arheologi ar fi murit din cauze nenaturale, în urma desigilării mormântului.

În 1923, lordul Carnarvon - care a făcut parte din echipa de arheologi - a murit, victimă a unei septicemii, din cauza unei tăieturi făcute în timp ce se bărbierea. Numeroşi savanţi, deja înaintaţi în vârstă în momentul descoperirii, au murit apoi unul după altul. Cu toate acestea, Carter, care a fost primul care a intrat în mormânt, a murit abia în 1939, din cauza unei ciroze, la vârsta de 64 de ani, adică la 17 ani după descoperirea mormântului lui Tutankhamon.

Google îşi modifică frecvent logoul pentru a marca evenimente importante ale istoriei universale sau pentru a celebra mari personalităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici