Huffington Post şi-a lansat oficial ediţia în limba germană

Versiunea în limba germană a Huffington Post, cunoscutul site de informaţii american, a fost lansată oficial joi în Germania, Austria şi Elveţia şi doreşte să devină în următorii cinci ani unul dintre cele mai importante cinci portaluri de informaţii germanofone.

86 afișări
Imaginea articolului Huffington Post şi-a lansat oficial ediţia în limba germană

Huffington Post şi-a lansat oficial ediţia în limba germană

"Lansarea acestei ediţii marchează realizarea demersului Huffington Post de a fi prezent pe cinci dintre cele mai mari pieţe europene, în această primă fază de expansiune internaţională", se precizează în comunicatul oficial al grupului american.

Această ediţie are sediul general la Munchen, în sudul Germaniei, iar site-ul acesteia este administrat de Tomorrow Focus, filiala grupului mass-media Hubert Burda (care deţine peste 80 de publicaţii, inclusiv Bunte şi Elle) cu care Huffington Post s-a asociat.

Conducerea editorială este asigurată de Cherno Jobatey, în vârstă de 52 de ani, fost prezentator-vedetă al emisiunii matinale difuzate de postul public ZDF timp de 20 de ani, până la sfârşitul anului 2012.

Ediţia germană a site-ului Huffington Post va cuprinde ştiri, informaţii, comentarii şi editoriale. Echipa redacţională este alcătuită din 15 jurnalişti, care vor avea doar sarcina de a "anima" site-ul, agregând în special ştiri difuzate de agenţii de presă.

Conţinutul va fi asigurat şi prin contribuţii externe, neremunerate. HuffPost a anunţat că va colabora cu o serie de personalităţi, precum ministrul Muncii Ursula von der Leyen, fostul mare jucător de tenis Boris Becker, CEO-ul celui mai mare grup energetic RWE Peter Terium, dar şi numeroase vedete din showbizul german.

În Germania, ca şi în celelalte ţări în care Huffington Post este prezent, absenţa remuneraţiei contribuitorilor la conţinutul difuzat este criticată de organizaţiile de jurnalişti şi de mediile "tradiţionale".

The Huffington Post are în prezent ediţii internaţionale în Marea Britanie, Canada, Franţa, Spania, Italia, Japonia, Maghreb (Tunisia, Maroc şi Algeria), Germania, Austria şi Elveţia.

Huffington Post este un site american de informaţii şi un blog agregator de ştiri fondat de Arianna Huffington, Kenneth Lerer şi Jonah Peretti.

Lansat în 2005 şi achiziţionat în februarie 2011, de portalul AOL, Huffington Post şi-a început expansiunea dincolo de graniţele Statelor Unite ale Americii prin lansarea a două noi ediţii anglofone - una în Canada şi una în Marea Britanie.

Ca parte a tranzacţiei cu AOL, Arianna Huffington, cofondator al Huffington Post şi editor-şef al publicaţiei, a fost numită preşedinte şi redactor-şef al Huffington Post Media Group, care include Huffington Post şi alte divizii de conţinut ale AOL, precum Engadget, TechCrunch, Moviefone, MapQuest, Black Voices, PopEater, AOL Music, AOL Latino, AutoBlog, Patch şi StyleList.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici