"În container", spectacol-lectură la Teatrul Odeon

Actorii Dorina Lazăr, Marius Stănescu şi Relu Poalelungi joacă în spectacolul-lectură "În container", de Constantin Cheianu, pe 18 februarie, la Teatrul Odeon.

254 afișări
Imaginea articolului "În container", spectacol-lectură la Teatrul Odeon

Actorul Marius Stănescu (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Celor trei actori li se alătură, în distribuţie, Dimitrii Bogomaz, Mihai Smarandache şi Ion Bechet. Regia este semnată de Cristian Dumitru.

Lectura va fi urmată de discuţii cu publicul, la care vor participa dramaturgul Constantin Cheianu şi sociologul Dumitru Sandu, specialist in migraţie, dezvoltare comunitară şi sondaje de opinie, profesor la Departamentul de Sociologie al Universităţii Bucureşti.

Constantin Cheianu s-a născut în 1959. A studiat filologia la Universitatea de Stat din Chişinău.

Printre piesele sale se numără "Noi", "Plasatoarele", "Achitarea lui Salieri", "Luministul", "Luna la Monkberry". A obţinut Premiul pentru Dramaturgie al Uniunii Scriitorilor din Moldova (1998), Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din Moldova (1999), Marele Premiu la Festivalul de Dramaturgie Naţională (2008).

Piesa "În container", care vorbeşte despre migraţia basarabenilor în Occident, a fost publicată de Editura Cartier în 2007 şi a fost montată în regia autorului la Teatrul "Alexei Mateevici" din Chişinău.

A fost prezentată, de asemenea, ca spectacol-lectură, în cadrul Festivalului "Szene: Moldau", organizat la Dresda în primăvara lui 2008. Este inclusă în antologia «Dramaturgi basarabeni» de azi, editată în 2008 de Fundaţia Culturală "Camil Petrescu", cu sprijinul AFCN şi UNITER.

Intrarea la spectacol este liberă, în limita locurilor disponibile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici