"În direct din spaţiu", în direct în noaptea de vineri spre sâmbătă, la National Geographic Channel

Programul "În direct din spaţiu", care prezintă viaţa şi activitatea astronauţilor la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale şi care o va avea ca gazdă pe jurnalista Soledad O’Brien, va fi difuzat în direct în noaptea de vineri spre sâmbătă, de la 02.00 (ora României) la National Geographic Channel.

330 afișări
Imaginea articolului "În direct din spaţiu", în direct în noaptea de vineri spre sâmbătă, la National Geographic Channel

"În direct din spaţiu", în direct în noaptea de vineri spre sâmbătă, la National Geographic Channel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

National Geographic Channel a anunţat vineri, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că Soledad O'Brien s-a alăturat "evenimentului global de televiziune" "În direct din spaţiu", în calitate de gazdă şi coproducător executiv.

Pe parcursul programului, Soledad O'Brien va transmite în direct, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de la ora 02.00, de la Centrul de Control al Misiunilor din Houston, invitând telespectatorii să intre pe orbita Pământului, la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, alături de astronauţii Rick Mastracchio şi Koichi Wakata. Astronautul Mike Massimino (cunoscut în special pentru contribuţia la repararea telescopului Hubble) va ţine privitorii "cu picioarele pe pământ", împreună cu Soledad O'Brien, în direct din Houston.

Pe baza transmisiunii în direct, National Geographic Channel va realiza un documentar, care va fi difuzat pe 30 martie.

"Este o onoare să fiu gazda şi coproducătorul executiv al unui eveniment atât de ambiţios şi de important. Sunt încântată să extind colaborarea cu partenerii de la National Geographic pentru a transmite povestea nespusă ce se petrece zilnic deasupra pe cer", a spus Soledad O'Brien. "Pentru aceia ce au fost impresionaţi de filmul «Gravity», cred că vor exista motive să fie şi mai impresionaţi de munca incredibilă desfăşurată zi de zi la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale şi de riscurile şi sacrificiile enorme pe care astronauţii şi le asumă. Avem ocazia să urmărim cel mai mare spectacol ce are loc dincolo de planeta noastră", a mai spus Soledad O'Brien.

Soledad O'Brien s-a aflat mereu în prima linie a celor mai importante ştiri din ultimele două decenii, raportând din diverse zone ale globului pentru televiziunile NBC News, MSNBC, CNN, Al Jazeera America şi HBO. În 2011, a primit un premiu Emmy pentru "Crisis in Haiti Report", despre orfelinatele din Haiti, în urma devastatorului cutremur. În 2013, a câştigat două premii Emmy pentru materialul "Kids and Race" şi pentru relatarea din timpul alegerilor prezidenţiale din 2012. Reportajele sale cu privire la uraganul Katrina i-au adus ei şi postului CNN un premiu George Foster Peabody.

În iunie 2013, O'Brien a lansat Starfish Media Group, o companie de producţie şi distribuţie media pe multiple platforme, dedicată descoperirii şi producerii de documentare care examinează într-o manieră curajoasă teme deseori controversate precum rasa, clasa, averea, sărăcia şi oportunităţile, prin intermediul unor cazuri reale.

"În direct din spaţiu" este produs de Arrow Media. Pentru Arrow Media, Tom Brisley este directorul de creaţiei şi unul dintre producătorii executivi, ceilalţi producători executivi fiind Al Berman şi Sally Dixon. Pentru National Geographic Channels International, vicepreşedinte executiv şi director al diviziei de conţinut internaţional este Hamish Mykura.

O companie deţinută de National Geographic Ventures şi FOX Entertainment Group, National Geographic Channels International (NGCI) se alătură Societăţii National Geographic în angajamentul acesteia de a explora, conserva şi educa prin intermediul celor şase televiziuni ale sale: National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD, Nat Geo People şi Nat Geo Mundo.

La nivel global, National Geographic Channel (inclusiv NGC US, care este un parteneriat al NGV şi Fox Cable Networks Group) este disponibil în peste 440 de milioane de case, în 171 de ţări şi în 45 de limbi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici