India îi îndeamnă pe cetăţeni să "îmbrăţişeze o vacă" de Ziua Îndrăgostiţilor

India îi îndeamnă pe cetăţeni să "îmbrăţişeze o vacă" de Ziua Îndrăgostiţilor. Campania urmăreşte să stimuleze valorile tradiţionale indiene şi să contracareze "orbirea civilizaţiei occidentale”.

1077 afișări
Imaginea articolului India îi îndeamnă pe cetăţeni să "îmbrăţişeze o vacă" de Ziua Îndrăgostiţilor

Sursa Foto - Wikipedia Commons - Kamadhenu - o divinitate bovină, considerată mama tuturor zeiţelor hinduse, asociată cu belşugul

Guvernul indian i-a îndemnat pe oameni să lase deoparte tradiţiile "occidentale" de Ziua Îndrăgostiţilor şi să sărbătorească această ocazie îmbrăţişând vacile sacre ale ţării.

14 februarie a fost declarată Ziua îmbrăţişării vacilor, când oamenii sunt încurajaţi să ia animalele în braţe. Vacile sunt sfinte în hinduism, religia majoritară din India, şi sunt considerate animale sacre în întreaga ţară.

Potrivit declaraţiei guvernului, îmbrăţişarea unei vaci "va aduce bogăţie emoţională" şi "va creşte fericirea noastră individuală şi colectivă", relatează The Guardian.

Ziua îmbrăţişării vacii, recent declarată, este menită să contracareze "orbirea civilizaţiei occidentale", care, potrivit guvernului, a venit în detrimentul tradiţiilor mai vechi din India.

În ultimul deceniu, pe măsură ce economia Indiei s-a deschis, Ziua Îndrăgostiţilor - care îşi are originea într-o sărbătoare creştină - a devenit o ocazie din ce în ce mai populară în rândul tinerilor, stimulată de campanii viguroase de marketing în masă, cu buchete de flori, ursuleţi de pluş, cadouri în formă de inimă şi gesturi romantice extravagante.

Dar, pe măsură ce o formă mai puternică de politică naţionalistă hindusă a luat amploare în India, sărbătorile şi tradiţiile occidentalizate, precum Ziua Îndrăgostiţilor, au atras tot mai multe reacţii de respingere pentru promovarea valorilor "corupte".

Grupuri de justiţiari de dreapta, care s-au implicat adesea în supravegherea morală a femeilor, au atacat magazinele care vindeau felicitări şi decoraţiuni de Ziua Îndrăgostiţilor şi au luat în vizor cuplurile care se ţineau de mână. O mare parte din retorica anti-Valentine's a vizat femeile, susţinând că sărbătoarea încurajează promiscuitatea feminină şi comportamentul vulgar.

Ziua îmbrăţişării vacii este cea mai recentă iniţiativă a guvernului naţionalist hindus al partidului Bharatiya Janata (BJP), condus de premierul Narendra Modi, de a face din venerarea vacii o politică la nivel naţional. Majoritatea statelor din India interzic sacrificarea vacilor, iar vânzarea şi consumul de carne de vită este interzis în multe locuri din ţară, inclusiv în capitala Delhi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici