Înscrierile la concursul CNC de finanţare a evenimentelor cinematografice au început

Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) a dat startul înscrierilor pentru finanţarea evenimentelor legate de promovarea cinematografiei care se desfăşoară în a doua jumătate a acestui an, informează site-ul instituţiei.

151 afișări
Imaginea articolului Înscrierile la concursul CNC de finanţare a evenimentelor cinematografice au început

Înscrierile la concursul CNC de finanţare a evenimentelor cinematografice au început (Imagine: Adrian Paduretu/Arhiva Mediafax foto)

Finanţarea este acordată pentru organizarea sau participarea la festivaluri şi târguri de filme interne şi internaţionale, susţinerea unor programe de cultură şi educaţie cinematografică, editarea unor lucrări de specialitate în domeniul cinematografiei sau alte activităţi, pentru manifestări organizate în perioada 01 iulie - 31 decembrie 2012.

De asemenea, este acordată finanţare pentru distribuirea şi exploatarea filmelor româneşti sau realizate în coproducţie cu participare românească şi pentru funcţionarea cinematografelor de artă, pentru perioada 01 aprilie - 1 octombrie 2012.

Dosarele pot fi depuse la sediul CNC până la data de 30 martie. Machetele necesare întocmirii dosarelor se pot descărca de pe site-ul CNC la secţiunea "Concurs" ://www.cncinema.abt.ro/Concurs.aspx, respectiv "Sesiunea de finanţare pentru activităţi desfăşurate în perioada 01 iulie - 31 decembrie 2012".

Contractele se vor încheia în termen de 15 zile de la data anunţării rezultatelor sesiunii. Fondul aprobat pentru alocare este în sumă de 2.500.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici