Institutul Polonez organizează ediţia a doua a concursului de promovare a Poloniei pe Wikipedia

Institutul Polonez din Bucureşti şi Wikipedia organizează, în perioada 15 aprilie-26 mai, ediţia a doua a concursului "Polish Ro.Wikipedia", care are ca scop promovarea Poloniei în versiunea română a enciclopediei online.

296 afișări
Imaginea articolului Institutul Polonez organizează ediţia a doua a concursului de promovare a Poloniei pe Wikipedia

Institutul Polonez organizează ediţia a doua a concursului de promovare a Poloniei pe Wikipedia (Imagine: Wikipedia)

Scopul concursului este încurajarea dezvoltării Wikipedia în limba română, care, în momentul de faţă, conţine peste 220.000 de contribuţii, şi, în acelaşi timp, promovarea imaginii Poloniei, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

În urma primei ediţii a concursului, desfăşurată în perioada 5 noiembrie - 16 decembrie 2012, Wikipedia în limba română s-a îmbogăţit cu peste o sută de articole, create de la zero, sau dezvoltate în mod considerabil.

La ediţia a doua a concursului pot lua parte toţi vorbitorii de limba română. Se poate lucra, de asemenea, în echipe de câte două persoane. În concurs pot fi înscrise articole nou întocmite sau deja existente completate sau corectate. Se admite şi traducerea de articole din alte versiuni ale Wikipedia în alte limbi. Singura condiţie este ca articolele înscrise în concurs să fie direct legate de Polonia, de exemplu, să aibă ca subiect personalităţi poloneze, cultura poloneză, ştiinţa, tradiţia, istoria etc. şi, în acelaşi timp, să fie redactate în conformitate cu regulile Wikipedia.

Concursul se va desfăşura în perioada 15 aprilie - 26 mai. Începând cu data de 15 aprilie, cei interesaţi se pot înscrie în concurs, prin trimiterea unui e-mail la adresa bucuresti@instytutpolski.org. Rezultatele concursului vor fi anunţate pe site-ul Institutului Polonez pe data de 31 mai.

Participantul care va contribui în cea mai mare măsură la dezvoltarea articolelor legate de Polonia de pe Wikipedia, va crea cele mai multe articole noi şi/sau va completa în mod semnificativ articolele deja existente, va câştiga un weekend, în perioada aleasă, la un hotel din centrul Cracoviei.

Pentru articolele remarcabile vor fi acordate premii suplimentare: gadget-uri cu sigla Wikipedia în limba polonă, invitaţii la evenimentele culturale organizate de Institutul Polonez, cărţi şi albume, CD-uri cu muzică clasică sau jazz.

Regulamentul concursului poate fi găsit pe site-ul www.culturapoloneza.ro.

Wikipedia este o enciclopedie generală, disponibilă pe internet sub licenţă liberă în 285 limbi, având conţinut deschis tuturor, atât pentru utilizare, cât şi pentru dezvoltare. Este dezvoltată prin colaborarea voluntară a unui mare număr de persoane şi administrată de fundaţia non-profit Wikimedia.

Institutul Polonez din Bucureşti este o unitate diplomatică a cărei misiune este promovarea culturii poloneze în România, a cunoştinţelor despre istoria şi patrimoniul naţional, precum şi încurajarea colaborării în domeniile culturii, educaţiei, ştiinţei şi vieţii sociale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici