Intact Media Group dă în judecată Adevărul

Intact Media Group va da în judecată cotidianul Adevărul, editat de Adevărul Holding, "pentru concurenţă neloială, precum şi pentru derularea fără drept a activităţilor de editare şi distribuire a romanului «Enigma Otiliei» de George Călinescu", informează un comunicat remis MEDIAFAX.

75 afișări
Imaginea articolului Intact Media Group dă în judecată Adevărul

Intact Media Group dă în judecată Adevărul

Conform comunicatului, Jurnalul Naţional, cotidian editat de Intact Media Group, a cumpărat de la Copyro, prin intermediul editurii Litera, drepturi exclusive de editare asupra romanului "Enigma Otiliei", de George Călinescu. Copyro este "societatea de gestiune cu drepturi exclusive asupra operei călinesciene".

Reprezentanţii Intact susţin că Adevărul a editat şi difuzat romanul "Enigma Otiliei" pe data 23 aprilie, "ignorând avertismentele repetate venite din partea Societăţii Copyro de stopare a editării şi difuzării acestui roman.

Somaţiile trimise de Copyro către managementul Adevărul nu au fost luate în considerare".

Academicianul Eugen Simion a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că Institutul "George Călinescu" din Academia Română deţine drepturile asupra operei lui George Călinescu şi că se va adresa justiţiei în cazul romanului "Enigma Otiliei", publicat de Adevărul Holding, considerând că trustul "nu a fost de bună credinţă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici