Invitaţie la o plimbare „Cu bastonul prin Bucureşti”. Traseul propus de Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate - FOTO

Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate (ARCEN) vă invită duminică, 28 august, de la ora 18.00, la o plimbare pietonală pe un traseu cultural.

387 afișări
Imaginea articolului Invitaţie la o plimbare „Cu bastonul prin Bucureşti”. Traseul propus de Asociaţia Română pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate - FOTO

ARCEN vă invită la o plimbare „Cu bastonul prin Bucureşti” (Imagine: Andreea Alexandru/ Arhiva Mediafax Foto)

De la Palatul de Justiţie din Splaiul Independenţei nr. 4 (punct de plecare: Biserica Domniţa Bălaşa) şi până în str. George Georgescu, ghizii ARCEN îi vor conduce pe bucureşteni prin una dintre cele mai surprinzătoare zone istorice ale Bucureştiului.

Un adevărat memorial al demolărilor de acum 30 de ani, zona Podul Calicilor – Calea Rahovei Veche, Mahalaua Sfinţii Apostoli şi Antim mai păstrează încă rămăşiţele organice ale unui ţesut urban care a fost şters cu buldozerul de pe harta oraşului.

Pe parcursul traseului, mergând pe străzile Sfinţii Apostoli – Palatul de Justiţie – Danielopol Gheorghe – Apolodor – Vânători – Bulevardul Unirii – Mitropolit Antim Ivireanul – Gladiolelor – George Georgescu, participanţii vor străbate un peisaj urban inedit pentru centrul unei capitale europene şi vor afla detalii despre ceea ce încă se vede sau nu se mai poate vedea în materie de arhitectură, istorie şi poveşti. În încercarea de a recompune atmosfera de la sud de Dâmboviţa, din cele mai importante epoci, vor fi evocate Halele Centrale, Spitalul Brâncovenesc, Mănăstirea Antim, obiceiurile din casele şi familiile vechi bucureştene, istoriile mahalalelor şi ale personajele lor şi poveşti din timpul marilor demolări.

Traseul va fi însoţit şi de un material vizual care îi va ajuta pe participanţi să înţeleagă modificările brutale prin care s-a intervenit în această zonă la nivel urbanistic şi identitar.

Ediţia a 7-a a proiectului „Cu bastonul prin Bucureşti” este organizată în parteneriat cu ARCUB, susţinând proiectul „Bucureşti 2021” şi candidatura Bucureştiului la titlul de capitală culturală europeană.

Participarea la plimbările ARCEN este gratuită.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici