Ioan Bulei ar putea reveni ca director al Institutului Cultural Român din Veneţia

Academia Română intenţionează să îl propună pe Ioan Bulei pentru funcţia de director al Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică din Veneţia, care a mai ocupat această funcţie în perioada 1997-2003, în locul lui Ioan-Aurel Pop.

7 afișări

Totodată, potrivit unor surse din Academia Română, forul îl vrea şi pe Mihai Bărbulescu ca director la Academia di Romania din Roma, în locul lui Dan Eugen Pineta, căruia i-a expirat mandatul încă din 6 octombrie 2005.

Ioan Bulei este prof. univ. dr.la Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti, în timp ce Mihai Bărbulescu este prof. univ. dr.la Facultatea de Istorie a Universităţii Babeş - Bolyai din Cluj.

Potrivit ICR, cele două propuneri nu au fost transmise "în mod oficial". "Noi nu am primit din partea Academiei Române nicio propunere oficială pentru institutele de la Veneţia şi de la Roma. Am solicitat în ambele cazuri propuneri, în momentul în care le-a expirat mandatul directorilor", a declarat pentru MEDIAFAX Dan Croitoru, secretarul general al ICR.

Propunerile Academiei Române vor fi analizate de Institutul Cultural Român (ICR) Bucureşti şi Ministerul Afacerilor Externe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici