Ion Grigorescu deschide seria întâlnirilor "Arte Marţiale", la ICR

Pictorul Ion Grigorescu va deschide, marţi, seria de întâlniri din "Arte Marţiale", un proiect de dezbateri, întâlniri, polemici, confesiuni şi proiecţii cu artişti români contemporani, organizat de Institul Cultural Român (ICR).

8 afișări
Imaginea articolului Ion Grigorescu deschide seria întâlnirilor "Arte Marţiale", la ICR

Preşedintele Institutului Cultural Român, Horia Roman Patapievici

"La «Arte Marţiale», artiştii nu expun, ci sunt expuşi tirului întrebărilor. Publicul este chemat în ring echipat şi pregătit pentru eschive. (...) Artiştii nu mai au alibiul unei expoziţii de perete, care să «vorbească de la sine» prin imagini autosuficiente, uneori obscure. La Institutul Cultural Român, artiştii se explică, ne implică, vă intrigă", informează ICR.

În cadrul acestor gen de întâlniri, publicul poate afla de ce fac ceea ce fac, ce cred despre artă, public, societate, actualitate, artiştii români.

Ion Grigorescu este pictor, fotograf, autor de performance, pictor de biserici, artist video, contestatar al regimului şi sistemului comunist, critic al societăţii consumeriste de azi. "Imaginarul său navighează între corp, sex şi credinţă", se mai arată în comunicat.

Moderator întâlnirii de marţi este Erwin Kessler, în deschidere urmând să vorbească preşedintele Institutului Cultural Român, Horia Roman Patapievici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici