Ion Ţiriac vorbeşte despre avioanele sale la "Pro Motor"

Ion Ţiriac va fi invitatul emisiunii "Pro Motor" de sâmbătă, la Pro TV, omul de afaceri urmând să vorbească pasiunea sa pentru maşini, despre avioanele sale şi despre criza economică.

982 afișări
Imaginea articolului Ion Ţiriac vorbeşte despre avioanele sale la "Pro Motor"

Ion Ţiriac vorbeşte despre avioanele sale la "Pro Motor" (Imagine: ProMotor)

Deşi avea programare la examen pentru a-şi reînnoi licenţa de pilot, omul de afaceri Ion Ţiriac vine la Pro TV, nu doar pentru a vorbi despre pasiunea sa pentru maşini, ci şi despre avioanele pe care le are în hangar şi pe care le poate pilota personal.

Primul în lista preferinţelor este un avion Global de la Bombardier, nu doar pentru că Ion Ţiriac îl foloseşte mai mult decât pe celelalte avioane, ci şi pentru că acesta este cu 10% mai rapid decât orice aparat de zbor.

Pasiunea omului de afaceri pentru avioane este veche, prima licenţă pe care şi-a luat-o fiind în urmă cu vreo 30 ani, pe un avion mic Cesna. A urmat apoi un avion cu două motoare turbo, apoi un jet mic, iar în urmă cu 20 de ani, el şi-a luat licenţa ATPL, adică de pilot de linie. Chiar dacă nu este tentat de elicopter, pentru că acestea depind mult de starea vremii, omul de afaceri Ion Ţiriac are şi un astfel de aparat de zbor, un Augusta cu două motoare, mai mult pentru drumurile pe care le are de făcut în ţară.

În ceea ce priveşte maşinile de colecţie pe care le deţine şi pe care le numeşte "copiii săi de suflet", Ion Ţiriac recunoaşte că nu mai ştie numărul acestora. Omul de afaceri, care nu se consideră un colecţionar, deoarece "un om se numeşte colecţionar doar după 50 ani de strâns maşini", recunoaşte că în România nu îşi conduce niciodată maşinile, ci este condus cu un Mercedes S Klasse.

În plus, omul de afaceri Ion Ţiriac vorbeşte la "ProMotor" despre criza economică mondială, cu care se confruntă şi românii, şi îi sfătuieşte pe cei care vor să-şi cumpere o maşină că acum este momentul cel mai potrivit, pentru că toţi importatorii fac reduceri.

Ion Ţiriac vorbeşte despre avioanele sale la "Pro Motor"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici