Iorgulescu: Festivalul Enescu şi-a atins maximul la acestă ediţie

Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii şi Cultelor, a declarat, marţi, că ediţia de anul acesta a Festivalului şi Concursului Internaţional "George Enescu", care s-a încheiat pe 23 septembrie, "şi-a atins maximul" în ceea ce priveşte spectacolele prezentate, dar şi numărul de spectatori.

1 afișare
Imaginea articolului Iorgulescu: Festivalul Enescu şi-a atins maximul la acestă ediţie

Iorgulescu: Festivalul Enescu şi-a atins maximul la acestă ediţie

"Cred că a fost una din cele mai reuşite ediţii", a declarat ministrul Culturii şi Cultelor. "Acestă ediţie de festival s-a desfăşurat în condiţii de audiţie şi de audienţă deosebite", a mai spus el, apreciind ca "deosebită" noua acustică a Sălii Palatului, unul dintre principalele locuri de desfăşurare a festivalului. "Integrarea Sălii Palatului în circuitul manifestărilor muzicale la acest nivel este o reuşită", a spus, într-o conferinţă de presă, Adrian Iorgulescu.

De asemenea, potivit ministrului, şi publicul a depăşit orice aşteptări pentru festivalul desfăşurat între 1 şi 23 septembrie, Sala Palatului fiind arhiplină în unele seri de concert, găzduind chiar şi un public de 5.000 de persoane. De altfel, potrivit estimărilor, doar în Bucureşti a fost înregistrat un număr de peste 140.000 de spectatori în cele 23 de zile de festival, reprezentând încasări de peste 12,5 miliarde de lei vechi. La ediţia trecută, în 2005, festivalul a avut încasări de opt miliarde de lei.

"Un alt lucru meritoriu în festival a fost ponderea muzicii româneşti – nicicând în trecut muzica românescă nu a fost atât de prezentă în festival", a mai spus Iorgulescu.

Iorgulescu a ţinut să precizeze că ediţia 2009 a Festivalului "George Enescu" ar trebui să se încadreze în aproximativ două săptămâni, pentru a avea un program mai condensat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici