Iranul a eliberat un jurnalist de la Washington Times

Iranul a eliberat duminică un jurnalist greco-britanic care lucra pentru Washington Times, arestat în legătură cu recentele manifestaţii postelectorale, a declarat Ministerul Afacerilor Externe.

17 afișări
Imaginea articolului Iranul a eliberat un jurnalist de la Washington Times

Iranul a eliberat un jurnalist de la Washington Times (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Jurnalistul "care lucra pentru o instituţie de presă americană şi fusese arestat pentru activităţi contrare jurnalismului şi în legătură cu recentele proteste de stradă a fost eliberat astăzi", a declarat purtătorul de cuvânt al diplomaţiei iraniene, Hassan Ghashghavi, citat de agenţia ISNA.

Ambasada Greciei la Teheran îl identificase pe jurnalist drept Iason Athanasiadis-Foden, cu dublă cetăţenie greacă şi britanică.

Ghashghavi a precizat că legitimaţia sa de presă i-a fost retrasă şi că jurnalistul a fost eliberat datorită eforturilor ambasadorului Iranului la Atena.

Autorităţile iraniene anunţaseră arestarea sa la 23 iunie, în timp ce impuneau restricţii importante presei străine care relata despre contestarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale de la 12 iunie.

Teheranul a acuzat presa occidentală că este "purtătorul de cuvânt" al protestatarilor care afirmau că victoria zdrobitoare a preşedintelui Mahmoud Ahmadinejad s-a datorat fraudei.

Un jurnalist canadian care lucra în Iran pentru săptămânalul american Newsweek, Maziar Bahari, a fost arestat şi este în continuare deţinut. Potrivit avocatului său, acesta a fost inculpat pentru "acţiune contra securităţii naţionale".

Corespondentul permanent al BBC în Iran, Jon Leyne, a fost expulzat luna trecută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici