Irina Nistor, despre premiile adjudecate de români la Cannes: Cred că toată lumea ne invidiazã

Criticul de film Irina Margareta Nistor a declarat pentru MEDIAFAX că premiile câştigate de Cristian Mungiu şi actriţele Cosmina Stratan şi Cristina Flutur la Festivalul de la Cannes, duminică, sunt, probabil, motivul pentru care toată lumea de pe Croazetă "invidiază" românii.

547 afișări
Imaginea articolului Irina Nistor, despre premiile adjudecate de români la Cannes: Cred că toată lumea ne invidiazã

Irina Nistor, despre premiile adjudecate de români la Cannes: Cred că toată lumea ne invidiazã (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

"De bine ce au fost comentarii că nu sunt femei regizor, cred că juriul a vrut să îşi ia pârlela cu premiul pentru cele două actriţe", a glumit criticul de film. "Cele două actriţe îl merită din plin", a mai spus Irina Margareta Nistor despre premiul pentru interpretare feminină obţinut de actriţele în rolurile principale din filmul "După dealuri" de Cristian Mungiu. "Este colosal, deoarece sunt la debut", a subliniat ea.

"Mi-a plăcut foarte mult speech-ul lui Mungiu, mai ales când a spus că nu poate schimba ce s-a întâmplat, dar speră ca viitorul să îl poată schimba", a adăugat criticul de film, vorbind despre discursul susţinut de Cristian Mungiu la primirea premiului pentru cel mai bun scenariu.

"Mi-a plăcut şi citatul din Jacques Prevert care spune că trebuie să încercăm să fim fericiţi, măcar pentru a da un exemplu. Asta zic şi eu să încercăm să fim fericiţi, măcar pentru a da un exemplu. În seara aceasta cred că toată lumea ne invidiază", a mai spus Irina Margareta Nistor.

Cristian Mungiu a primit, duminică, premiul pentru scenariu pentru "După dealuri", în timp ce Cristina Flutur şi Cosmina Stratan au primit premiul pentru cea mai bună interpretare feminină.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici