Irina Nistor: Dinu Cocea a creat un gen al filmelor cu haiduci, de succes şi în România şi în afară

Criticul de film Irina Margareta Nistor a declarat, pentru MEDIAFAX, că Dinu Cocea a creat un gen al filmelor cu haiduci, care funcţionau la fel de bine şi în România şi în afara ei.

166 afișări
Imaginea articolului Irina Nistor: Dinu Cocea a creat un gen al filmelor cu haiduci, de succes şi în România şi în afară

Criticul de film Irina Margareta Nistor (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

"A creat un gen al filmelor cu haiduci, care funcţionau la fel de bine şi în România şi în afara ei. Făcea parte dintr-o familie de mari artişti, ceea ce s-a simţit tot timpul, şi deşi plecase de mulţi ani la Paris, din când în când venea cu mare plăcere în România şi îi plăcea teribil să se întâlnească cu publicul, cu cinefilii", a declarat Irina Margareta Nistor.

Regizorul Dinu Cocea, autorul unor filme celebre, precum "Haiducii lui Şaptecai", "Zestrea Domniţei Ralu" şi "Săptămâna Nebunilor", a decedat, pe 26 decembrie, la vârsta de 84 de ani, într-un spital din Paris, a declarat, pentru MEDIAFAX, fiica artistului, Oana Cocea.

Dinu Cocea a încetat din viată într-un spital din Paris, în urma unei insuficienţe cardiace. El a decedat pe 26 decembrie, însă familia a dorit să facă publică informaţia mai târziu pentru a o menaja pe soţia acestuia, Puşa Cocea.

"Conservase un spirit optimist şi până în ultima clipă proiecta noi realizări profesionale", a declarat Oana Cocea, fiica regretatului artist.

Dinu Cocea s-a stabilit în România în ultimii ani, însă îşi petrecea timpul între Bucureşti şi Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici