Italia a câştigat Eurovision după o pauză de 30 de ani. Trupa de rock Måneskin impresionează în finală

  • Italia a fost reprezentată de trupa de rock Måneskin
  • Favoriţii ediţiei 65 a concursului muzical continental au interpretat piesa “Zitti E Buoni”
  • Organizatorii Eurovision 2021 au asigurat toate măsurile de siguranţă în concordanţă cu prevederile sanitare de prevenire a coronavirusului
4300 afișări
Imaginea articolului Italia a câştigat Eurovision după o pauză de 30 de ani. Trupa de rock Måneskin impresionează în finală

Sursa foto: profimedia

Måneskin este o formaţie rock din Roma, formată din Damiano David (voce), Victoria De Angelis (chitară bas), Thomas Raggi (chitară electrică) şi Ethan Torchio (tobe). Anul acesta, Måneskin a câştigat Festivalul de muzică din Sanremo împotriva altor 25 de participanţi şi, prin urmare, au fost invitaţi să reprezinte Italia la ediţia 65 a concursului muzical european, Eurovision.

CITEŞTE AICI: Eurovision 2021. Cine sunt membrii trupei Maneskin

Italia s-a plasat deasupra competitorilor din Malta, Elveţia şi Franţa, de asemeni favoriţi la câştigarea competiţiei. Ediţia din 2021 a Eurovision a vazut un podium format din Italia, care a obţinut un număr de 524 de puncte, urmată de Franţa cu doar 499 de puncte. Locul trei a fost ocupat de Elveţia cu un punctaj de 432 puncte. La polul opus s-a situat Marea Britanie, care nu a obţinut nici măcar un punct cu piesa „Embers” interpretată de James Newman.

„Rock and roll-ul nu moare niciodată”, a proclamat trupa Måneskin, atunci când şi-au făcut intrarea pe scenă. Piesa „Zitti E Buoni” a fost desemnată câştigătoare atăt de juriu cât şi de public, fiind difuzată în toată Europa şi în întreaga lume.

După ce în 2011 a revenit după o pauză de 14 ani, Italia câştigă cel mai prestigios concurs muzical după mai bine de 30 de ani, când Toto Cutugno câştiga în 1990 la Zagreb cu piesa "Insieme: 1992".

Concursul de anul trecut a fost anulat din cauza impactului pe care pandemia de coronavirus l-a avut în Europa. Multe naţiuni au ales să trimită aceiaşi artişti în 2021 aşa cum i-ar fi reprezentat în 2020, dar cu piese noi.

Organizatorii Eurovision 2021 din Rotterdam, Olanda, s-au pregătit să-i întâmpine pe artişti şi pe fani, într-un decor special amenajat în concordanţă cu cerinţele sanitare actuale. Un număr limitat de 3500 de persoane au fost nevoite să facă dovada unui test Covid negativ înainte de a obţine accesul pe Ahoy Arena din Rotterdam.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici