Japonezii vor să ia "medalia de aur" la Sibiu

Cunoscutul artist japonez Nakamura Kanzaburo XVIII a declarat, luni, la Sibiu, că, deşi la festivalurile de teatru nu se dau medalii, în suflet şi-ar dori ca japonezii să obţină "medalia de aur" la ediţia din 2008 a Festivalului Internaţional de Teatru, unde vor prezenta un spectacol de Kabuki.

37 afișări
Imaginea articolului Japonezii vor să ia "medalia de aur" la Sibiu

Japonezii vor să ia "medalia de aur" la Sibiu

Spectacolul de Kabuki (teatru tradiţional japonez) va fi prezentat pentru prima dată în România şi va fi pus în scenă într-o hală de peste 1.700 de metri pătraţi şi va fi susţinut de 75 de artişti, costurile acestei producţii ridicându-se la două milioane de euro.

Spectacolul ce va fi prezentat la Sibiu în patru reprezentaţii, respectiv în zilele de 29, 30, 31 mai şi 1 iunie, cu începere de la ora 22.00, se intitulează "Festivalul de vară: O oglindă a Osakăi" şi îl are în centru pe Nakamura Kanzaburo XVIII, unul dintre cei mai faimoşi actori de Kabuki din Japonia.

Artistul şi-a arătat încântarea de a fi la Sibiu şi speranţa că artiştii niponi vor reuşi să încânte publicul festivalului.

"Dacă pentru sporturi avem olimpiadă, pentru teatru avem acest festival. Chiar dacă, faţă de olimpiade, aici nu se dau medalii, eu, în sufletul meu, vreau să iau medalia de aur", a declarat, luni, la Sibiu, Nakamura Kanzaburo XVIII.

Directorul festivalului de la Sibiu, Constantin Chiriac, şi-a arătat încrederea că japonezii vor reuşi să cucerească inimile iubitorilor de artă şi, mai ales, ale cunoscătorilor.

"Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu rămâne o platformă care permite diferitelor culturi de pe diferite continente să interacţioneze, să se exprime şi să fie cunoscute de public. Pentru ediţia jubiliară din acest an, am reuşit să aducem, în premieră în România, un spectacol de teatru tradiţional japonez. Este un spectacol pe care, cu siguranţă, cunoscătorii îl vor aprecia şi pe care îl recomand tuturor iubitorilor de teatru. Va fi o experienţă unică", a declarat Constantin Chiriac, directorul Teatrului Naţional "Radu Stanca" din Sibiu.

Kabuki este o formă de spectacol total diferită de teatrul european, care se bazează foarte mult pe calităţile individuale ale interpretului, dar şi pe simboluri dinainte ştiute de către spectatori sau care sunt descoperite pe parcurs.

Pentru cele patru reprezentaţii s-au pus în vânzare aproximativ 1.200 de bilete, la preţul de 20 de lei.

Cea de-a 15-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu se va desfăşura în perioada 29 mai - 8 iunie. Ediţia aniversară din acest an se va derula sub genericul ENERGII şi va include peste 350 de evenimente, prezentate de companii de teatru din peste 70 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici