Jazz contemporan şi muzica cluburilor din New Orleans, sâmbătă, la Bucharest Masters of Jazz (Video)

Bucharest Masters of Jazz Festival a prezentat, sâmbătă, pe scena Sălii Palatului, atât jazz-ul contemporan, într-un amestec de fusion şi techno, aduse la Bucureşti de Erik Truffaz 4tet, dar şi muzica şi atmosfera celebrelor cluburi de jazz din New Orleans, recreată de Dianne Reeves şi band-ul său.

143 afișări
Imaginea articolului Jazz contemporan şi muzica cluburilor din New Orleans, sâmbătă, la Bucharest Masters of Jazz (Video)

Jazz contemporan şi muzica cluburilor din New Orleans, sâmbătă, la Bucharest Masters of Jazz (Video)

Seara a fost deschisă de cvartetul condus de Erik Truffaz, care, printr-un amalgam de sunete, redate de cele patru instrumente - clape, bas, tobe şi trompetă -, într-o armonie completă, a încântat cei circa 3.000 de spectatori.

Truffaz a urcat pe scenă şi a salutat publicul în română: "Bună seara. Suntem încântaţi să cântăm astăzi aici".

Erik Truffaz 4tet a prezentat un stil de jazz contemporan, cu o combinaţie de fusion, techno, blues sau funk, cu o bază de jazz clasic, toate într-un beat închegat, în care trompeta deschidea şi închidea simetric fiecare melodie.

De-a lungul recitatului de circa o oră pe care cei patru instrumentişti l-au susţinut la Bucureşti, s-au remarcat, în principal, solo-urile de bas şi trompetă, dar şi bătăile complexe şi diferite ale toboşarului.

La sfârşitul recitalului, cei patru muzicieni au fost aplaudaţi îndelung de public, aceştia întrocându-se pe scenă pentru un bis, spre încântarea spectatorilor.

Trompetistul de origine elveţiană Erik Truffaz a câştigat un loc aparte în comunitatea internaţională de jazz pentru ideea sa de a cupla bebop, stilul de început al lui Miles Davis, cu muzica electronică, acid rock şi hip-hop.

După o pauză de circa 20 de minute, pe scenă au urcat instrumentiştii Peter Martin, la pian, Peter Sprague, la chitară, Darryl Hall, la bas, şi Gregory Hutchinson, la tobe, cei patru formând band-ul alături de care celebra Dianne Reeves a concertat la Bucureşti.

După o melodie de jazz instrumental, care a încălzit atmosfera, pe scenă a urcat, alături de cei patru, Dianne Reeves.

Reeves a salutat publicul cântând, invitându-i pe cei prezenţi să danseze alături de ea.

"Nu ştim la ce să ne aşteptăm când mergem să cântăm în locuri noi şi, cu siguranţă, nu ne aşteptam la atâţia oameni aici", a spus Reeves, încântată de publicul prezent, care a aplaudat-o frenetic.

Citeşte mai multe despre concertul susţinut de Dianne Reeves la Bucureşti.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici