JK Rowling, în contextul noii legi scoţiene privind infracţiunile motivate de ură: Arestaţi-mă

Scriitoarea JK Rowling, cunoscută publicului larg pentru romanele sale din seria Harry Potter, a contestat noua lege scoţiană privind infracţiunile motivate de ură într-o serie de postări pe reţelele de socializare, invitând poliţia să o aresteze dacă aceasta consideră că a comis o infracţiune.

989 afișări
Imaginea articolului JK Rowling, în contextul noii legi scoţiene privind infracţiunile motivate de ură: Arestaţi-mă

JK Rowling, în contextul noii legi scoţiene privind infracţiunile motivate de ură: Arestaţi-mă

JK Rowliing a descris mai multe femei transsexuale ca fiind bărbaţi, inclusiv deţinuţi condamnaţi, activişti trans şi alte personalităţi publice”, scrie BBC. Ea a declarat că "libertatea de exprimare şi de credinţă" se va sfârşi dacă descrierea exactă a sexului biologic va fi scoasă în afara legii.

Anterior, prim-ministrul Scoţiei, Humza Yousaf, a declarat că noua lege, intrată în vigoare luni, va face faţă unui "val de ură în creştere".

Legea se referă la o nouă infracţiune, cea de incitare la ură legată de vârstă, handicap, religie, orientare sexuală, identitate transsexuală sau intersexualitate. Legea nu protejează însă femeile ca ”grup de ură”. Se aşteaptă ca guvernul scoţian să includă acest aspect ulterior într-o lege separată privind misoginismul.

Rowling, care a fost mult timp un critic al unor activişti trans, a postat pe X în ziua în care noua legislaţie a intrat în vigoare: "Legiuitorii scoţieni par să fi pus mai mult preţ pe sentimentele bărbaţilor care îşi interpretează ideea de feminitate, oricât de misogin sau de oportunist, decât pe drepturile şi libertăţile femeilor şi fetelor reale. Libertatea de exprimare şi de credinţă sunt pe sfârşite în Scoţia dacă descrierea exactă a sexului biologic este considerată infracţiune”.

"În prezent sunt plecată din ţară, dar dacă ceea ce am scris aici se califică drept infracţiune în conformitate cu termenii noii legi, abia aştept să fiu arestată când mă voi întoarce în locul de naştere al iluminismului scoţian", a conchis scriitoarea.

Poliţia scoţiană a declarat că nu a primit nicio plângere în legătură cu postările.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
jk rowling,
potter,
lege

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici