John Malkovich, câştigător al premiului Molière pentru cel mai bun regizor pe 2008

Actorul american John Malkovich a câştigat, luni seara, premiul Molière pentru cel mai bun regizor, la cea de-a 22-a ediţie a distincţiilor acordate de Académie des Molières, instituţie creată de Asociaţia profesională şi artistică a teatrului din Franţa, informează cultureetloisirs.france2.fr.

38 afișări
Imaginea articolului John Malkovich, câştigător al premiului Molière pentru cel mai bun regizor pe 2008

John Malkovich, câştigător al premiului Molière pentru cel mai bun regizor pe 2008 (Imagine: Mediafax Foto)

Marile vedete ale serii au fost piesele de teatru "La Vie devant soi" de Gary/Ajar şi "Le Roi lion", recompensate cu câte trei premii Molière. Astfel, "La Vie devant lsoi" de Gary/Ajar a obţinut premii la categoriile "cea mai bună piesă pusă în scenă de un teatru privat", "cel mai bun scenariu adaptat" (Xavier Jaillard) şi "cea mai bună actriţă în rol principal (Myriam Boyer), în timp ce "Le Roi lion" a obţinut premii la categoriile "cel mai bun musical", "cele mai bune costume" şi "cele mai bune lumini".

Potrivit sursei citate, din cele 17 premii Molière atribuite, cinci au fost obţinute de sectorul subvenţionat, printre acestea numărându-se "Juste la fin du monde" de Jean-Luc Lagarce, în regia lui Michel Raskine ("cea mai bună punere în scenă la un teatru public"), şi "La petite Catherine de Heilbronn" de Kleist, în regia lui André Engel ("cea mai bună companie de teatru").

Piesa pusă în scenă de John Malkovich, "Good Canary", de Zach Helm, a mai obţinut şi premiul pentru cele mai bune decoruri.

Printre ceilalţi câştigători ai serii s-au numărat Michel Galabru, în "Les chaussettes - opus 124" (cel mai bun actor în rol principal), Gilles Privat, în "L'hôtel du libre-échange" (cel mai bun actor în rol secundar), Valérie Bonneton, în "Le dieu du carnage", de Yasmina Reza (cel mai bun rol secundar feminin), Roland Dubillard, cu "Les diablogues" (cel mai bun autor), şi Raphaëline Goupilleau în "Une souris verte" (revelaţia anului).

Cea de-a 22-a ediţie a Nuit des Molières a avut loc luni seara, la Folies Bergères din Paris, şi a fost transmisă în direct de postul de televiziune France 2.

Ceremonia a fost prezentată de Karine le Marchand şi prezidată de Clovis Cornillac şi Barbara Schulz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici