Jurnalist de origine română, premiat cu Pulitzer

Cotidianul The Washington Post a câştigat şase premii Pulitzer pentru modul în care a relatat despre masacrul de la Universitatea Virginia Tech, din 2007, şi despre maniera dezastruoasă în care au fost trataţi soldaţii americani la spitalul Walter Reed, dar şi pentru o serie de articole scrise de Steve Făinaru, jurnalist de origine română.

66 afișări
Imaginea articolului Jurnalist de origine română, premiat cu Pulitzer

Jurnalist de origine română, premiat cu Pulitzer

Prestigiosul premiu pentru "serviciu public" a fost atribuit cotidianului Washington Post pentru un articol despre tratamentele inadecvate pe care le primeau soldaţii americani la spitalul Walter Reed, situat în apropierea capitalei federale, caz care a stârnit un scandal naţional.

Ziarul a câştigat şi un premiu pentru "breaking news", datorită felului în care a relatat despre masacrul de la Virginia Tech, din aprilie 2007, când un student a ucis 32 de persoane înainte de a se sinucide.

The Washington Post a mai primit şi "premiul pentru reportaj internaţional", pentru o serie de articole scrise de Steve Făinaru despre subcontractanţii americani din Irak, iar The New York Times a primit premiul pentru jurnalism de investigaţie, pentru o anchetă despre ingredientele toxice din importurile chineze.

Totodată, The Washington Post a obţinut recompense la categoriile "reportaj naţional", "cel mai bun articol" şi "cel mai bun comentariu".

Fiecare premiu are o valoare de 10.000 de dolari, cu excepţia premiului pentru serviciu public, care constă într-o medalie din aur.

Juriul premiului Pulitzer este compus din preşedintele Universităţii Columbia, Lee Bollinger, şi din aproximativ 20 de laureaţi precedenţi, jurnalişti şi profesori universitari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici