"Kathie şi hipopotamul", de Mario Vargas Llosa - pe scena Teatrului Nottara

Teatrul "George Cirprian" din Buzău va prezenta, în 10 ianuarie, pe scena Teatrului Nottara, spectacolul "Kathie şi hipopotamul" de Mario Vargas Llosa, o farsă despre soţia bogată a unui bancher care tocmeşte un condeier pentru a scrie o carte de călătorii.

13 afișări
Imaginea articolului "Kathie şi hipopotamul", de Mario Vargas Llosa - pe scena Teatrului Nottara

"Kathie şi hipopotamul", de Mario Vargas Llosa - pe scena Teatrului Nottara

"Kathie şi hipopotamul" va fi pus în scenă de Ion Mircioagă. Din distribuţie fac parte Dana Rotaru, Alexandru Jitea, Ionuţ Kivu şi Andreea Vasile.

"Kathie şi hipopotamul" se desfăşoară într-o mansardă pariziană, prea frumoasă pentru a fi reală, unde o femeie îi dictează unui condeier amintirile sale din călătorii pentru a scoate o carte. Naraţiunea se hrăneşte din trecutul, iluziile şi speranţele femeii. Scribul ornează vocabularul prin intermediul căruia se întrupează realitatea patroanei.

Pe parcursul conversaţiei, interlocutorii descoperă, încet, încet, abisul: abisul celuilalt, acest adânc unde demonii se trezesc dintr-un somn foarte lung, ies la suprafaţă şi se strecoară în forma îngrijită a dialogului, făcând să crape stratul de lac de pe cuvinte. Şi, involuntar, unul din personaje îl împinge pe celălalt spre acel punct al fiinţei în care experienţa nu mai are prea mult sens: minciuna literaturii a scos la suprafaţă acel "eu" mai adevărat decât cel pe care-l afişează fiecare dintre interlocutori, un alt teatru ocupă scena şi astfel începe călătoria fiecăruia spre propriile origini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici