Kelemen Hunor nu deţine proprietăţi şi a avut, în 2009, venituri de circa 140.000 de lei

Kelemen Hunor, ministrul Culturii, nu deţine nicio proprietate şi a avut, în 2009, venituri de circa 140.000 de lei, constând în indemnizaţia de deputat şi salariul corespunzător funcţiei de preşedinte executiv al UDMR, potrivit declaraţiei sale de avere, postată pe site-ul Guvernului.

20 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor nu deţine proprietăţi şi a avut, în 2009, venituri de circa 140.000 de lei

Kelemen Hunor nu deţine proprietăţi şi a avut, în 2009, venituri de circa 140.000 de lei (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Majoritatea rubricilor din declaraţia de avere a ministrului Culturii, datată 5 ianuarie 2010, au fost completate cu menţiunea "nu este cazul". Potrivit declaraţiei de avere, Kelemen nu deţine nicio clădire şi niciun teren, nici bunuri mobile a căror valoare să depăşească o mie de euro. Totodată, el nu a înstrăinat bunuri imobile în ultimele 12 luni.

Kelemen Hunor a declarat că are conturi şi depozite bancare de 161.000 de lei, precizând că, în ultimul an fiscal, a avut venituri din salarii în valoare totală de circa 140.000 de lei, reprezentând indemnizaţia de deputat, în valoare totală de 72.949 de lei, şi salariul pe care îl primeşte de la UDMR pentru funcţia de preşedinte executiv al Uniunii, în valoare de circa 67.026 de lei.

În declaraţia de interese, datată tot 5 ianuarie 2010 şi postată pe site-ul Guvernului, Kelemen a menţionat că deţine 18 părţi sociale în valoare totală de 180 de lei la Medianet SRL, că este membru neretribuit al Fundaţiei Communitas, preşedinte neretribuit al Fundaţiei pentru Şcoală şi membru al Uniunii Ziariştilor Maghiari din România. Kelemen Hunor mai precizează în declaraţia de interese şi că deţine funcţia retribuită de preşedinte executiv al UDMR.

Preşedintele executiv al UDMR Kelemen Hunor, fost candidat la Preşedinţia României, la alegerile din noiembrie 2009, a fost numit ministru al Culturii, fiind prima persoană de etnie maghiară care ocupă această funcţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici