Kelemen: Revocarea mea din funcţia de ministru al Culturii nu e o dramă, era un lucru normal

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că revocarea sa din funcţia de ministru al Culturii, decisă de preşedintele Traian Băsescu, nu este "o dramă" nici pentru el, nici pentru Guvern, ci un lucru normal, care se putea întâmpla oricând.

659 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Revocarea mea din funcţia de ministru al Culturii nu e o dramă, era un lucru normal

Kelemen Hunor (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că după demisia din funcţia de ministru al Culturii şi-a făcut treaba la minister, a făcut rectificarea, aşa cum trebuie, a asigurat tot ce era de asigurat în calitate de ministru.

"Era un lucru absolut normal şi eu am luat această decizie, eu mi-am dat demisia încă din august şi, după ce a respins preşedintele propunerea noastră, pe doamna Biro, nu am mai făcut o altă propunere. Putea să semneze în orice clipă, pentru că oricând, când este revocat un ministru din Cabinet, un alt ministru sau premierul poate prelua pentru 45 de zile funcţia care rămâne vacantă. Eu ştiam că în orice moment, în funcţie de decizia preşedintelui, se va întâmpla, nu este nicio noutate. Până în ziua de azi eu mi-am făcut treaba la Ministerul Culturii, am făcut rectificarea, aşa cum trebuie, am asigurat tot ce era de asigurat în calitate de ministru. Începând de joi, nu sunt ministru, dar asta a fost decizia mea, asta nu e nicio tragedie, nicio dramă, nici în viaţa mea, nici a Guvernului", a spus Kelemen.

Întrebat dacă UDMR va propune o altă persoană pentru funcţia de ministru al Culturii, liderul Uniunii a spus că, în conformitate cu legile în vigoare, "poate să conducă Ministerul Culturii, timp de 45 de zile, un membru al Cabinetului".

"Voi discuta, în calitate de preşedinte al UDMR şi de fost ministru, cu premierul Ponta, pentru a găsi o soluţie în interiorul Guvernului. Perioada de 45 de zile expiră după al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, prin 23-24 noiembrie, şi vom discuta şi în UDMR dacă pentru această scurtă perioadă mai facem o propunere sau cineva din Guvern va prelua funcţia de ministru al Culturii şi vicepremier", a afirmat Kelemen Hunor.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că a semnat revocarea din funcţie a ministrului Culturii, Kelemen Hunor, menţionând că a aşteptat trei luni desemnarea unui înlocuitor sau a unui ministru interimar, dar "se pare că s-a întrecut măsura".

Preşedintele a spus că aşteaptă de trei luni o propunere de înlocuitor pentru şefia ministerului Culturii. "Văd că Guvernul nu face nici gestul minimal de a desemna un ministru interimar", a spus preşedintele, precizând că a semnat decretul de revocare a lui Kelemen Hunor.

"Se pare că s-a întrecut măsura", a apreciat Băsescu, menţionând că la momentul actual nu există ministru al Culturii.

Kelemen Hunor declara, la finalul lunii septembrie, că mai face parte din Guvern pentru că preşedintele Traian Băsescu nu a semnat încă decretul de schimbare a sa din funcţie, el arătând că nu şi-a retras demisia şi că, în momentul în care şeful statului va semna, va pleca din Executiv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici