Kevin Spacey va fi Richard al III-lea într-un spectacol regizat de Sam Mendes

Kevin Spacey va colabora din nou cu Sam Mendes, la zece ani de la filmările pentru "American Beauty", de această dată actorul american urmând să devină Richard al III-lea, într-un spectacol de teatru pus în scenă de regizorul britanic, informează bbc.co.uk.

36 afișări
Imaginea articolului Kevin Spacey va fi Richard al III-lea într-un spectacol regizat de Sam Mendes

Kevin Spacey va fi Richard al III-lea, într-un spectacol regizat de Sam Mendes (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Richard al III-lea", cu Kevin Spacey în rolul principal, va avea premiera în februarie 2012, la New York. Spectacolul va porni apoi într-un turneu internaţional şi va fi prezentat inclusiv la Old Vic Theatre din Londra, unde Kevin Spacey deţine funcţia de director artistic.

Richard al III-lea, care s-a luptat pentru tronul Angliei în timpul Războiului celor Două Roze din secolul al XV-lea, este şi numele uneia dintre cele mai cunoscute piese de teatru scrise de William Shakespeare. Personajul principal din această piesă a fost interpretat de-a lungul anilor de o serie de actori cunoscuţi, precum Laurence Olivier şi Ian McKellen.

Filmul "American Beauty", turnat în 1999, a primit cinci premii Oscar în anul următor, Kevin Spacey impunându-se la categoria cel mai bun actor în rol principal, iar Sam Mendes la categoria cel mai bun regizor.

De atunci, Sam Mendes, care s-a despărţit la începutul acestui an de soţia lui, Kate Winslet, a regizat spectacole de teatru şi câteva lungmetraje, cele mai importante titluri fiind "Nonconformiştii/ Revolutionary Road" şi "Un Nou Început/ Away We Go".

Kevin Spacey este câştigătorul a două premii Oscar pentru rolurile din "Suspecţi de serviciu" (1995) şi "American Beauty" (1999), putând fi văzut recent pe afişele lungmetrajului "21: Şansa vieţii lui", un film consacrat universului jocurilor de noroc din Las Vegas. Recent, renumitul actor american a apărut în "Shrink", un film al cărui erou principal este un psihiatru care îşi consacră cariera starurilor de la Hollywood. De asemenea, el poate fi văzut în 2010 în pelicule precum "Casino Jack" şi "Father of Invention".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici