"King Arthur: Legenda Sabiei", regizat de Guy Ritchie, debut triumfător în box office-ul românesc

Filmul de aventură şi acţiune „King Arthur: Legenda Sabiei”,regizat de britanicul Guy Ritchie, cu actorul Charlie Hunnam în rol principal, este vedeta box office-ului românesc, generând venituri în valoare de 1.515.400 lei şi un număr de 57.764 spectatori încă din primele sale zile pe marile ecrane.

1121 afișări
Imaginea articolului "King Arthur: Legenda Sabiei", regizat de Guy Ritchie, debut triumfător în box office-ul românesc

"King Arthur: Legenda Sabiei", regizat de Guy Ritchie, debut triumfător în box office-ul românesc

După ce a generat venituri în valoare de 1.515.400 lei şi un număr de 57.764 spectatori încă din primele sale zile pe marile ecrane, „King Arthur: Legenda Sabiei” a avut parte de un debut triumfător în box office-ul românesc, pe care l-a dominat indiscutabil.


 

Aclamatul realizator Guy Ritchie îşi imprimă stilul dinamic noului film de aventură şi acţiune „King Arthur: Legenda Sabiei”. Avându-l pe Charlie Hunnam în rolul principal, pelicula reprezintă o abordare iconoclastă a clasicului mit al lui Excalibur, urmărind traseul lui Arthur de pe străzile din Londinium şi până la tron.


 

Când tatăl copilaşului Arthur este ucis, unchiul său – Vortigern (Jude Law) – preia conducerea regatului. Rămas fără dreptul din naştere la tron şi fără să ştie cine este cu adevărat, Arthur este nevoit să răzbată prin viaţă de unul singur, pe aleile întunecate ale oraşului. Dar în momentul în care reuşeşte să scoată sabia din piatră, viaţa sa se schimbă radical, el fiind forţat să-şi recunoască adevărata obârşie.


 

Pe lângă Hunnam (serialul FX „Sons of Anarchy”) şi Law, nominalizat la premiile Oscar („Cold Mountain”, „Talentatul domn Ripley”), din distribuţie mai fac parte şi Astrid Bergès-Frisbey („Piraţii din Caraibe: Pe ape şi mai tulburi”), Djimon Hounsou, nominalizat la premiile Oscar („Diamantul sângeriu”, „In America”), Aiden Gillen (serialul HBO „Urzeala tronurilor”) şi Eric Bana („Star Trek”).

Guy Ritchie („Agentul de la U.N.C.L.E.”, filmele „Sherlock Holmes”) a regizat filmul după un scenariu scris de Joby Harold, Guy Ritchie şi Lionel Wigram, pe baza unei poveşti de David Dobkin şi Joby Harold. Pelicula este produsă de Akiva Goldsman, laureat al premiilor Oscar („O minte sclipitoare”), Joby Harold, Tory Tunnell, Steve Clark-Hall, Guy Ritchie şi Lionel Wigram. David Dobkin şi Bruce Berman sunt producătorii executivi.

Din echipa creativă condusă de Ritchie fac parte directorul de imagine John Mathieson, nominalizat de două ori la premiile Oscar („Gladiatorul”, „Fantoma de la Operă”), scenografa Gemma Jackson, nominalizată la premiile Oscar („În căutarea Tărâmului de Nicăieri”), editorul de imagine James Herbert, designerul de costume Annie Symons şi supervizorul efectelor vizuale Nick Davis, nominalizat la premiile Oscar („Cavalerul negru”). Muzica a fost compusă de Daniel Pemberton.

Warner Bros. Pictures prezintă, în parteneriat cu Village Roadshow Pictures, „King Arthur: Legenda sabiei”, o producţie marca Weed Road/Safehouse Pictures Production şi Ritchie/Wigram Production. Pelicula este distribuită de compania de entertainment Warner Bros. Pictures şi în unele teritorii de Village Roadshow Pictures.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici