Kusturica va realiza un film despre Pancho Villa (Video)

Regizorul Emir Kusturica a anunţat, în timpul Festivalului de muzică şi film "Kustendorf" din Mokra Gora (Serbia), că pregăteşte un film despre Pancho Villa şi revoluţia mexicană din perioada 1910 - 1911, informează Corriere della Sera.

74 afișări
Imaginea articolului Kusturica va realiza un film despre Pancho Villa (Video)

Kusturica va realiza un film despre Pancho Villa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Regizorul, care şi-a prezentat cel mai recent film, "Maradona by Kusturica", la Festivalul de film de la Cannes din 2008, a declarat: "Lucrez la un film despre Pancho Villa şi revoluţia mexicană".

Câştigătorul celei de-a doua ediţii a Küstendorf Film Festival, dedicat tinerilor regizori, care a avut loc între 8 şi 14 ianuarie, a fost regizorul japonez Kohki Hasei, care a primit trofeul Oul de Aur pentru filmul "Godog", turnat în Filipine.

Oul de Argint a revenit regizoarei germane de origine muntenegreană Nina Vukovic, pentru filmul "La Ballade de Micky", iar trofeul Oul de Bronz a fost decernat regizorului american de origine coreeană Shih Ting Hung, pentru filmul "Violi".

Un premiu special a fost acordat filmului "Cinq secondes", al regizorului francez Jean-François Rouzé.

Festivalul Kunstendorf este organizat de Emir Kusturica pe domeniul său din Drvengrad, din Mokra Gora, o localitate situată la 250 de kilometri la sud-vest de Belgrad. Festivalul nu are niciun sponsor, iar accesul publicului este gratuit.

Kusturica, de două ori câştigător al premiului Palme d'Or la Festivalul de film de la Cannes, a declarat că acest festival are ca scop să îi facă cunoscuţi pe tinerii regizori, viitori "granzi ai cinematografiei".

"Festivalul demonstrează că utopia este încă posibilă în zilele noastre", a adăugat celebrul regizor sârb.

Maradona by Kusturica

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici